Doživotní trest pro žadatele o azyl v Rakousku. Má toho na triku opravdu hodně

25.07.2017 10:36

Další alarmující případ z Rakouska potvrdil, že zdaleka ne všichni migranti, přicházející do Evropy, za sebou mají křišťálově čistou minulost. Soud v Kremži tak byl nucen udělit sedmadvacetiletému žadateli o azyl z Palestiny doživotní trest.

Doživotní trest pro žadatele o azyl v Rakousku. Má toho na triku opravdu hodně
Foto: archív autora
Popisek: terorismus

Rakouské soudy mají s kriminálníky z řad migrantů více než bohaté zkušenosti. Jen málokdy však padají tak vysoké rozsudky, jako byl nucen udělit soud v Kremži. Rozsudek sice zatím nenabyl právní moci, ale i kdyby nakonec došlo ke snížení trestu, palestinský žadatel o azyl se na svobodu jen tak brzy nedostane. Příznivec a patrně i člen hnutí Hamás byl totiž usvědčen ze spáchání teroristických činů a uznán vinným ve všech bodech obžaloby.

Ještě za svého pobytu v Gaze vyzýval k vraždění Izraelců a příliš se nepolepšil ani po svém zatčení v Rakousku. Už jako vězeň ve vídeňském Josefstadtu odporoval úřadům a křivě obvinil místního vězeňského lékaře. Státní žalobce získal usvědčující důkazy také díky mobilní komunikaci obžalovaného a jeho pochybné minulosti. V Izraeli i přes svůj mladý věk strávil devět let ve vězení za pokus o vraždu. Vedle toho se dopouštěl i dalších zločinů.

Celý text v němčině je ZDE.

„V jeho případě jsem požadoval maximální výši trestu. Je třeba vyslat jasný signál, že podobným způsobem se politických práv dožadovat prostě nelze,“ cituje server vyjádření soudce a zmiňuje, že proces se odehrával za mimořádně přísných bezpečnostních opatření. Úřadům se sice nepodařilo prokázat, že by obžalovaný jednal na přímý rozkaz Hamásu, ale jeho výpovědi u výslechu byly údajně velmi podezřelé. Jako kdyby se snažil „něco“ či „někoho“ krýt.

„Značně nápadná jsou jeho protichůdná prohlášení. Na některé věci byl dotazován až desetkrát a pokaždé odpověděl jinak. Při komunikaci na sociálních sítích navíc používal „tajné kódy“. Například slovo „jablka“ pro granáty, „opicemi“ označoval Židy. Obžalovaný měl navíc prohlašovat, že je hrdým členem Hamásu. Své radikální postoje dle mnohých svědectví nezměnil ani po devíti letech strávených v izraelských věznicích.

Obžalovaný si u soudu stěžoval na to, že byl ve vězení týrán. Jeho obvinění však označil státní prokurátor za pomluvu. „Sedmadvacetiletého žadatele o azyl z Palestiny nikdo ve vězení nebil. Jeho obviněni, že měl něco takového nařídit vězeňský lékař, jsou skutečně absurdní,“ píše Kronen Zeitung s tím, že obžalovaný veškerá obvinění odmítá a považuje se za nevinného. Jeho advokát se s největší pravděpodobností proti rozsudku odvolá.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…