Drábek oznámí, jak chce jeho ministerstvo letos ušetřit miliardy

13.03.2012 6:55

Ministr práce Jaromír Drábek (TOP 09) dnes oznámí, jak se jeho ministerstvo letos chystá šetřit. Podle záměru by mělo uspořit asi 3,8 miliardy korun. Ekonomičtí ministři se totiž shodli na tom, že vláda by měla plánované schodky rozpočtu dodržet a zemi nezadlužovat. Kvůli nepříznivému vývoji ekonomiky tak budou potřeba větší škrty.

Drábek oznámí, jak chce jeho ministerstvo letos ušetřit miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek

Ministr ČTK už dřív řekl, že jeho úřad bude šetřit hlavně na provozních výdajích. Soustředit se bude na adresné vyplácení podpor, zpřísnění postupu proti zaměstnávání načerno a zefektivnění výdajů na informační systémy. Propouštění úředníků Drábek nepředpokládá.

Důchodů, rodičovské či jiných příspěvků by se letos úspory nejspíš dotknout neměly. K zásahu do penzí či podpor je potřeba změna zákona. I když pro příští rok ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) původně navrhoval zmrazení důchodů, úplně zakonzervovat by se neměly. Porostou ale pomaleji než dosud.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …