Drábek rozdával tučné odměny. Jeden náměstek měl za půlrok milion

19.01.2012 21:01

Ministerstvo práce a sociálních věcí rozdávalo tučné odměny. Za posledního půl roku ministr Jaromír Drábek schválil dvacet prémií vyšších než sto tisíc korun. Jeden jeho náměstek si pak přišel na odměnu přes 600 tisíc korun.

Drábek rozdával tučné odměny. Jeden náměstek měl za půlrok milion
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr práce a sociálních věcí Jaromír Drábek z TOP 09

"V podstatě se počítalo už dopředu s tím, že ke konci roku bude nabíhat sociální reforma a že když bude práce na ní provedena kvalitně, tak budou taky zaměstnancům vyplaceny vyšší odměny," uvedla pro ČT mluvčí ministerstva práce a sociálních věcí Viktorie Plívová.

Práce na této reformě prý byla nejnáročnější. "Sociální reforma si vyžadovala realizaci mnoha náročných kroků, týkala se změny řady zákonů a celého systému, narostla administrace, vyplácení dávek přešlo na jednotný výplatní systém. Rozjezd sociální reformy si proto vyžádal manažerské vypětí, leckdy sedm dní v týdnu a často mnoho hodin přesčas,“ hájí odměny Plívová.

Čtyři náměstci Jaromíra Drábka si tak přišli na bonusy vyšší než 200 tisíc korun. Úřad uvedl pouze jména a částky, ne však, komu která patří. Vysoce odměněni byli David Kafka, Vladimír Šiška, Karel Machotka a Petr Šimerka. Dostali odměny 270, 350, 500, a dokonce 625 tisíc korun.

„Po započtení odměn, které dostali nejbližší spolupracovníci šéfa úřadu už v prvním půlroce pak vychází, že jeden z nich loni inkasoval jen na odměnách přes milion korun, druhý dostal bez deseti tisíc částku 800 tisíc, třetí téměř 600 tisíc a čtvrtý necelý půlmilion,“ píše ČT.

Na jiných ministerstvech přitom odměny náměstků nepřesáhly dvousettisícovou částku. Třeba ministerstvo dopravy vyplatilo nejbližším spolupracovníkům Pavla Dobeše odměny do 80 tisíců korun.

"Nebudu komentovat jednotlivé odměny, jednotlivé částky, to je na mém individuálním posouzení, jak který náměstek a vrchní ředitel plní svoje úkoly, já si za těmi konkrétními částkami stojím," brání se Drábek. "Já jsem jednoznačně přesvědčen, že kvalitní práce musí být kvalitně odměněna,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…