Drábkova nástupkyně: Musíme se k lidem chovat vlídně a slušně

26.11.2012 12:03

Na ministerstvu práce a sociálních věcí byla v posledních týdnech nepřehledná situace a kvůli tomu někteří úředníci nemysleli na problémy, které vznikly kolem zavádění sociálních karet. Tak ministryně Ludmila Müllerová vysvětlila zmatky, které kolem projektu kontroverzních sockaret vznikly. Nyní je však prý třeba, aby se vše napravilo a úředníci se k lidem chovali slušně a vlídně.

Drábkova nástupkyně: Musíme se k lidem chovat vlídně a slušně
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ludmila Müllerová

„Je třeba, aby se úřad choval vůči všem klientům slušně, vlídně, aby tady nebyla znát nějaká nervozita, aby se nemusely opakovat zbytečné návštěvy na úřadech,“ říká ministryně Müllerová v rozhovoru pro magazín Týden.

Pokud jde o v poslední době tolik diskutované sociální karty, je podle ministryně předčasné cokoliv říkat. „Takzvaná sKarta má několik funkcí a my se dohadujeme o tom, zda některé z nich budou využívány plošně,“ vysvětluje. Karta by například mohla plnit identifikační funkci a v tom případě by musela být plošná.

Navíc je třeba mít na zřeteli, že podle zákona musí být některé dávky čerpány pouze přes sockartu. „Dnešní stav je takový, že výplaty dávek pro osoby se zdravotním postižením, státní sociální podpora a dávky v hmotné nouzi jdou prostřednictvím sKarty,“ upozorňuje ministryně. Je však možné řešit, jakým způsobem budou tyto dávky vypláceny.

Podle ministryně Müllerové řada problémů překvapila i ministerské úředníky. „Mnoho lidí o tom neuvažovalo do té doby, než zákony začaly platit. Podle mne to souvisí i se situací na ministerstvu práce, která byla poslední dobou trochu nepřehledná,“ vysvětluje ministryně. Až vzniklé problémy prý vyburcovaly řadu lidí, aby problémy kolem sKaret začali řešit.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mrazivé: Fico tušil, co se stane

17:46 Mrazivé: Fico tušil, co se stane

Jen čekám, kdy se tato frustrace přetaví ve vraždu. Toto řekl Robert Fico o voličích Progresivního S…