„I kdybych měl deset tisíc vajec denně, tak je prodám,“ je skálopevně přesvědčen farmář Zdeněk Albert, kterému by zákazníci za vejce ruce utrhali. Ještě v létě na tom ovšem byl velmi špatně. „Jednu dobu jsme museli dát překupníkovi vejce za korunu čtyřicet,“ zavzpomínal Albert pro server Aktuálně.cz. Tehdy prý z obchodu vyšel s čistou nulou.
Nyní zákazníci v supermarketech zaplatí za kus 4,50 korun. Zdeněk Albert je prodává po třech korunách a dveře se u něj netrhnou. Jeho nosnice dávají kolem 600 vajec denně a často musí už kolem poledne zákazníky odmítat.

Tento článek je uzamčen
Článek mohou odemknout uživatelé s odpovídajícím placeným předplatným, nebo přihlášení uživatelé za Prémiové body PLPřidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.
autor: jhe