Drahoš chce Zemana utahat. Zemanovcům zapálili koudel u ... Dějí se věci, píší noviny

16.01.2018 7:08

Kampaň před druhým kolem prezidentských voleb nabírá obrátky. Prezident Miloš Zeman, který původně nechtěl chodit do televizních debat, včera oznámil, že by s Jiřím Drahošem chtěl absolvovat hned čtyři. O postupu Hradu i Jiřího Drahoše píší Lidové noviny i MF Dnes.

Drahoš chce Zemana utahat. Zemanovcům zapálili koudel u ... Dějí se věci, píší noviny
Foto: Vít Hassan
Popisek: Jiří Drahoš oslavuje

Televizní duely původně měly být dva, nebo alespoň tak to řekl Zeman na sobotní tiskové konferenci. Jeho tým však chce, aby hlava státu ukázala své přednosti a naplánovala debaty hned čtyři – v televizi Nova, na Barrandově, na Primě a v České televizi. Podle Jiřího Drahoše však stačí dohodnuté dvě debaty. 

Anketa

Kolik TV debat by spolu Zeman a Drahoš měli mít?

hlasovalo: 12709 lidí

Zeman je v tuto chvíli ten, jak píše MF Dnes, kdo potřebuje lidi mobilizovat. Je potřeba také ukázat, že není unaveným mužem, ale stále silným politikem. Zemanovci tak prý jedou na plné obrátky. „V úterý vylepujeme plakáty a půjdou další letáky. Musíme Milošovi pomoci – a ne jako před prvním kolem, kdy si někteří z nás mysleli, že se to udělá samo,“ řekl jeden z příznivců SPO. 

Ale zpátky k debatám. Zemanův tým především spoléhá na to, že Drahoš má menší zkušenost s mediálním vystupováním a je nejistý v zahraničněpolitických tématech. Jak však předpokládá Petr Kolář, jenž radí Drahošovi právě v otázkách zahraniční politiky, Miloš Zeman určitě na Jiřího Drahoše vytáhne migraci, že je vítač. 

„Pan profesor dostal nabídku ze čtyř českých televizí. Teď je zvažuje a v nejbližší době zveřejní své rozhodnutí,“ podotkla k tomu mluvčí Jiřího Drahoše Kateřina Procházková. Drahoš nyní plánuje především výjezdy mezi voliče, dnes například zamíří do Moravskoslezského kraje. 

„Profesor Drahoš má z prezidenta Zemana respekt. Ale čím budou debaty delší, tím líp,“ podotkl pak pro Lidové noviny jeden z drahošovců s ohledem na Zemanovo zdraví a fyzickou kondici.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…