Drahoš líčil Soukupovi, jaké hrůzy tu provádějí dezinformační servery. A pak na něj ostře nastoupil kvůli vtipu na Jindřicha Šídla

19.12.2017 23:48 | Zprávy

Generální ředitel TV Barrandov pokračuje v prezidentském maratonu. Pozval si dalšího uchazeče o Hrad. Do pořadu Aréna Jaromíra Soukupa dorazil profesor Jiří Drahoš. Vymezil se proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Prý by ctil Ústavu a neříkal by o novinářích, že jsou „póvl“. Divákům také prozradil, že český národ vymírá. Po pár minutách odpovídal na dotaz z publika. „Proč jste se dával dohromady s inkvizitory z Evropských hodnot?“ zaznělo před kamerami. A Drahoš odpověděl.

Drahoš líčil Soukupovi, jaké hrůzy tu provádějí dezinformační servery. A pak na něj ostře nastoupil kvůli vtipu na Jindřicha Šídla
Foto: Jan Štěpán
Popisek: Profesor Jiří Drahoš

„Dobrý večer v nejspravedlivějším pořadu v Česku, který mnoha lidem nedá spát. Nedá jim spát proto, že žijí ve svých bublinách,“ otevřel svůj pořad Soukup. O chvíli později doplnil, že lidi věří v ledasco. Třeba v to, že Rusko ovlivňuje volby. „Je tady jeden kandidát, který říká, že Vladimir Vladimirovič Putin nespí z toho, jak dopadnou volby v Česku,“ zaznělo z úst moderátora, který si z profesora Drahoše tak trochu tropil žerty. „On je kariérista. Ale to nemyslím špatně, to myslím hezky, on si budoval vědeckou kariéru. A možná bude mít i politickou kariéru,“ podotkl Soukup s tím, že mu Drahoš připomíná takového Mirka Dušína z Rychlých šípů po padesáti letech.

Mirek Dušín nikdy nebyl můj vzor

Když se Drahoš konečně objevil před kamerami, prozradil, že Mirek Dušín z Rychlých šípů nikdy nebyl jeho vzor. „Já jsem měl radši Rychlonožku,“ řekl host. Jedním dechem také odmítl, že je nudný. „Já mám rád seriál Červený trpaslík, nebo seriál Haló, haló, to je přece úžasný seriál. Já si nemyslím, že jsem nudný,“ argumentoval pan profesor s pomocí televizních seriálů.  

Poté se Soukup Drahoše zeptal, jak se vyrovnává s nenávistí na sociálních sítích. Host odvětil, že se nenávistí na sociálních sítích moc nezaobírá, protože má na internetu tolik příznivců, že když už mu někdo napíše nenávistnou zprávu, což se prý děje většinou anonymně, tak se na takového člověka Drahošovi příznivci sesypou a Drahoš se tomu nemusí věnovat.

O chvíli později přešel na vážnější téma. Zdůraznil, že by jako prezident ctil Ústavu, protože to prezident zkrátka musí činit. Měl by tak prý činit i prezident Miloš Zeman, který ovšem Ústavu vykládá velmi kreativně, což podle Drahoše není dobře. Jednou jsou dána nějaká pravidla, např. pravidla silničního provozu, a každý je musí dodržovat. Když vás zastaví policista pro překročení rychlosti, také mu nemůžete tvrdit, že si vykládáte dopravní předpisy kreativně, rýpl si na dálku do prezidenta Miloše Zemana host.    

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…