Drahoš může dostat pokutu až 50 tisíc. Zde je důvod

20.07.2019 13:55

Zákonodárci mají ze zákona povinnost podat do konce června majetkové přiznání. Pokud tak neučiní, hrozí jim pokuta od jednoho do padesáti tisíc korun. Podle zjištění MF Dnes se pokutě možná nevyhne neúspěšný prezidentský kandidát, senátor Jiří Drahoš, který přiznání nepodal. Proč? Prý zapomněl.

Drahoš může dostat pokutu až 50 tisíc. Zde je důvod
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Drahoš

Z veřejně dostupných zdrojů se dá zjistit, zda čeští senátoři a poslanci splnili svou zákonnou povinnost a podali majetkové přiznání, jak jim to ukládá zákon. Ten, kdo ho nepodá, muže být vyzván k zaplacení pokuty od jednoho do padesáti tisíc korun. Taková pokuta možná čeká Jiřího Drahoše, který prý zapomněl majetkové přiznání podat.

„Děkuji za upozornění. Vysvětlení je jednoduché. V posledních týdnech jsem byl pracovně velmi vytížen a majetkové přiznání jsem zkrátka opomněl podat,“ přiznal.   

Majetkové přiznání nepodal také dlouholetý primátor Mladé Boleslavi Raduan Nwelati, který má ve srovnání s Drahošem ještě jeden problém.  Dosud nepodal vstupní oznámení o svém majetku, které měl podat po svém zvolení. Proč tak neučinil, se však deník nedozvěděl. Nwelati neodpověděl na dotazy.

V majetkovém přiznání musí politici přiznat např. vlastnictví bytů či aut, ale také příjmy z případných dalších pracovních činností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…