Drahoš s Hilšerem se odvážně zdrželi, Babiš se musí smát. Chyběl jeden hlas! nadával senátor z ODS

26.07.2019 9:48

Senát včera o jediný hlas neschválil zrušení zákona o EET. Na Facebooku o tom informoval senátor ODS Lumír Aschenbrenner. A jak to tak bývá, rozběhla se debata, kdo za to může. Podle listiny u hlasování chyběli 4 senátoři ODS. A „velcí babišobijci“ Drahoš a Hilšer? „Odvážně se zdrželi hlasování,“ zaznělo.

Drahoš s Hilšerem se odvážně zdrželi, Babiš se musí smát. Chyběl jeden hlas! nadával senátor z ODS
Foto: Repro Facebook
Popisek: Senátor ODS, Lumír Aschenbrenner

Včera se v Senátu hlasovalo o bývalé stěžejní lodi programu hnutí ANO, tedy elektronické evidenci tržeb. Senát neschválil vládní novelu zákona o EET rozšiřující evidenci i na zbývající obory, které jí dosud nepodléhaly, ale neschválil ani návrh na zrušení celého zákona o evidenci tržeb. Předloha tak poputuje znovu do Sněmovny, což znamená, že poslanci ANO a jejich koaliční partneři mohou veto přehlasovat.

Hlasování pak na Facebooku okomentoval senátor Lumír Aschenbrenner. „V Senátu právě chyběl JEDINÝ hlas pro zrušení Zákona o EET!!!“ napsal. „V Senátu právě zamítnuta 3. a 4. vlna EET!!!“ dodal. Připojil hlasovací listinu s tím, jak kdo hlasoval pro zrušení zákona.

Hlasovací listina:

V této listině si Alois Sečkár všiml, že „velcí babišobijci“ Jiří Drahoš a Marek Hilšer se „odvážně“ hlasování zdrželi. „To nepřekvapí. Drahošovo odvážné ‚nevím‘ je přece již proslulé,“ podotkl k tomu Jiří Ševčík Baar.

Petr Vileta žertem navrhoval lehkou manipulaci statistikami: „Nemohli jste někoho zamknout na záchodě a změnit kvorum?“

Aschenbrenner ještě dodal: „Zopakujeme a ten hlas se najde (já osobně zkusím získat hlas kolegy Chaloupka).“ Ale povzdechl si: „Ale stejně pak vše jde do Sněmovny...“

Zdeněk Hovorka si pro změnu všiml, že k tomu, aby bylo zrušení odhlasováno, chyběly i hlasy nepřítomných senátorů ODS a ptal se: „To se neuměl klub ODS sejít v plném počtu?“ Na což Aschenbrenner prohlásil, že ho to také mrzí.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…