Drobil se brání bulváru: Pan redaktor o podnikání zjevně nic neví

30.01.2012 18:47

Bulvární deník Blesk přišel v pondělí s článkem "Drobil rozdrobil miliony z lázní do nových společností", v němž kritizuje netransparentní nakládání s majetkem bývalého ministra životního prostředí Pavla Drobila. Poslanec se proti článku ostře ohrazuje: je prý manipulativní a zkreslený a ukazuje jenom to, že jeho autor očividně nikdy nepodnikal.

Drobil se brání bulváru: Pan redaktor o podnikání zjevně nic neví
Foto: ods.cz
Popisek: Bývalý poslanec za ODS a místopředseda strany Pavel Drobil

"Naše společnost Lázně Darkov a.s. se rozhodla lépe využít potenciálu svých nemovitostí a rozšířit své podnikatelské aktivity. Proto jsme s mým obchodním partnerem založili dvě nové obchodní společnosti (obě registrované v ČR a jedna dokonce dozorovaná ČNB) a v souladu s českým právním řádem na ně převedli nemovitosti doposud vlastněné Lázněmi Darkov a.s.," napsal Drobil ParlamentnímListům.cz, jak se věc skutečně udála.

Tyto dvě nové společnosti, nikoli on jako fyzická osoba, si pak prý sjednaly úvěr u Komerční banky, který je zaručen podíly akcionářů, a proto ho jak banka tak dozorčí rada akcionářů může účinně kontrolovat.

"Všechny tyto informace jsou jednoduše ověřitelné a všechny byly také poskytnuty redaktoru Blesku. Proč z nich udělal článek evokující nějaké „otázky o uklízení majetku“  (viz doprovodný kreslený „vtip“) je dotaz na pana redaktora. Pokud své pochybnosti vyvodil z toho, že jsem mu nechtěl do podrobností vyjevit budoucí podnikatelské záměry našich nových společností a odtajnit je tak před konkurencí dříve, než vůbec budou moci být realizovány, potom to nesvědčí nic o netransparentnosti mého nakládání s majetkem, ale spíše o tom, že autor článku nikdy nepodnikal a o podnikání nic neví," vysvětlil Drobil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …