Drsná slova při rezignaci: Hašek a Tejc to zabalili, ale nakopli Sobotku i další nepřátele

08.11.2013 9:14

Michal Hašek a Jeroným Tejc v pátek dopoledne na tiskové konferenci oznámili svou rezignaci na posty ve vedení sociální demokracie. Slovy Michala Haška tak reagují na volební neúspěch strany ve volbách a doufají, že dojde k uklidnění situace v ČSSD a k hladkému průběhu vyjednávání o nové vládě. Podle Tejce, který rezignuje na pozici šéfa poslanců, je prioritou, aby klub byl jednotný.

Drsná slova při rezignaci: Hašek a Tejc to zabalili, ale nakopli Sobotku i další nepřátele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Tisková konference ČSSD

Michal Hašek odchází z postu statutárního místopředsedy sociální demokracie, Jeroným Tejc opouští místo v čele poslaneckého klubu. "Tento krok je naším příspěvkem k reflexi volebního výsledku," prohlásil do této doby druhý muž strany Michal Hašek na páteční tiskové konferenci.

Hašek si rovněž neodpustil na úvod několik slov, kterými vyjádřil svůj nesouhlas s vývojem situace ve straně. Podle něj dochází k umlčování hlasů, které nejsou v souladu s názorem předsedy strany Bohuslava Sobotky a jeho příznivců.

Umlčovací politika není správnou cestou

"Věříme, že tím přispějeme ke zklidnění situace v ČSSD a zastavíme nesmyslný hon na všechny sociální demokraty, kteří se provinili tím, že svobodně vyjádřili svůj názor," řekl Hašek.

"Namísto reflexe volebního neúspěchu jsou nyní umlčováni kritici, kteří mají jiný názor než předseda strany a jeho přívrženci," prohlásil Hašek. Nadále jsou s Tejcem přesvědčeni, že umlčovací politika není správná, a trvají na tom, že mají právo na odlišný názor a také že měli právo reagovat na nepříznivý volební výsledek žádostí o rezignaci šéfa strany, což Sobotka odmítl vyslyšet.

"Plnou odpovědnost za jednání o vládě a její fungování ponese Bohuslav Sobotka. Přejeme si úspěch celé sociální demokracie. Budeme i nadále loajálními sociálními demokraty, kteří ctí sliby, které dali svým voličům," řekl Hašek s tím, že je nutné, aby co nejdříve byla sestavena vláda, kterou povede ČSSD a bude tak moci prosazovat svůj program.

Odejít by měl i Chovanec a Zaorálek

Společně pak Tejc s Haškem vyzvali další dva členy vedení strany, Milana Chovance a Lubomíra Zaorálka, aby rovněž vyvodili svou odpovědnost za volební výsledek sociální demokracie.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…