Drsný průzkum: Babiš vše drtí, Okamura nastupuje, TOP 09 v pytli. V Boji o Hrad jasně Zeman, Stropnický mizérie

06.02.2017 6:40

Podzimní sněmovní volby s největší pravděpodobností vyhraje hnutí ANO Andreje Babiše. Jak ukázal průzkum agentury Médea Research pro časopis Týden, získalo by 28 procent hlasů. Druhá ČSSD má 14,5 procenta. Roste však také SPD Tomio Okamury, jež má 7,5 procenta. Lidé také věří prezidentu Miloši Zemanovi.

Drsný průzkum: Babiš vše drtí, Okamura nastupuje, TOP 09 v pytli. V Boji o Hrad jasně Zeman, Stropnický mizérie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí ANO Andrej Babiš

Za hnutím ANO a ČSSD by se umístili komunisté s 9,6 procenty hlasů. 7,8 procenta dotázaných by pak vhodilo hlas ODS a lidovcům. Do Sněmovny by se pak podle všeho dostali i Piráti se 6,3 hlasy. Těsně by se do Sněmovny dostali i Starostové a nezávislí. Neúspěšná by však byla topka se 4,7 procenty, Svobodní i Zelení. Sněmovní lavice by podle všeho opustil také Úsvit. 

A co prezidentské volby? Ty by podle průzkumu jasně vyhrál Miloš Zeman s 39,5 procenty hlasů. Jeho vyzyvatele Michala Horáčka by volilo 17,4 procenta dotázaných. Ministr obrany Martin Stropnický (ANO) by v případě své kandidatury dostal přes pět procent hlasů, stejně jako ekonom Jan Švejnar. Tomio Okamura by získal 4,3 % hlasů. ŠImon Pánek by získal 4 procenta, Václav Klaus 3,6, stejně jako Petr Pavel. 

Necelá tři procenta pak získali kněz Tomáš Halík, bývalá europoslankyně Zuzana Roithová, exministr spravedlnosti Jiří Pospíšil či teplický primátor Jaroslav Kubera. 
 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…