Duhový mor? Dukova podpora slov polského arcibiskupa rozjela brutální debatu

13.08.2019 16:56

Polský arcibiskup Marek Jedraszezwski se nechal slyšet, že LGBT ideologie je duhový mor. V Polsku podle jeho slov nahradil ten komunistický. Píše o tom server iDNES.cz. Zároveň si všímá toho, jak Jedraszewského podpořil kardinál Dominik Duka.

Duhový mor? Dukova podpora slov polského arcibiskupa rozjela brutální debatu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

Jedraszewski svým výrokem rozlítil mnohé liberály, kteří žádali jeho rezignaci před jeho sídlem ve Varšavě. Duka však s Jedraszewským souhlasí, LGBT se podle jeho slov rozšiřuje o ateistickou a satanistickou agendu. A není sám, kdo se tématu věnuje.

Původní text ZDE.

„Připojuji se k prohlášení předsedy polských biskupů, arcibiskupa Gadeckého, který se vymezil vůči světonázorovému totalitarismu prezentovanému v poslední době agresivními vyjádřeními stoupenců ideologie LGBT,“ uvedl kardinál Duka na Twitteru.

Slova Gadeckého v minulých dnech přinesl server www.vaticannews.va. 

Jedraszewski v minulých dnech své kázání věnoval pranýřování ideologie LGBT. Gadecki se jej zastal. „Lidé z tzv. sexuálních menšin jsou naši bratři a sestry, za něž dal Kristus svůj život a které chce přivést ke spáse. Úcta ke konkrétním lidem však nemůže vést k přijetí ideologie, která si klade za cíl provést revoluci v oblasti společenských mravů a vztahů,“ poznamenal Gadecki a vyzval vlády místních samospráv, aby nepřijímaly rozhodnutí, jež by pod zdáním prevence proti diskriminaci skrývala ideologii popírající přirozený rozdíl a komplementaritu obou pohlaví. 

Původní text ZDE.

Zároveň vyzval i poslance, aby se postavili na odpor plánům z prostředí LGBT, jež chce změnit polské právo a zavést takzvaná homosexuální manželství a jejich možnost adoptovat děti.

„Vlna kritiky, která zasáhla krakovského metropolitního arcibiskupa a profesora, jakož i reakce zaměstnavatelů vůči osobám, jež neschvalují ideologii LGBT, svědčí o určitém světonázorovém totalitarismu, který zakořenil v určitých kruzích a odsouvá mimo sféru svobody lidi, kteří smýšlejí jinak,“ dodal Gadecki.

„No není daleko od pravdy. Nikoli mor, ale ideologie zcela jistě,“ poznamenal ke slovům Dominika Duky poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD). 

„Připojuji se k Prohlášení o světonázorovém totalitarismu. Pokud odmítáte novodobé ideologie, které jsou nenávistné, netolerantní a utiskují člověka, připojte se taktéž symbolicky na sociálních sítích!“ napsal k tomu hradní mluvčí Jiří Ovčáček.

„Cenzura Googlu potvrdila pravdivost varování kardinála Jedraszewského před novými totalitními ideologiemi: polské katolické rádio Maryja informovalo, že mu Google 6. srpna nařídil, aby odstranilo všechna Jedraszewského kázání ze svého YouTube kanálu,“ dodal pak dnes Ovčáček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…