Duka kamsi vstoupil. Problémem je, že je tam i Jana Bobošíková

14.12.2015 14:51

Kardinál Dominik Duka se spojil s političkou Janou Bobošíkovou. Ptáte se jak? Podle informací serveru Echo24.cz vstoupil do lidické pobočky občanského sdružení Český svaz bojovníků za svobodu, jemuž předsedá právě Bobošíková. Výbor svazu schválil Dukovu přihlášku jednomyslně.

Duka kamsi vstoupil. Problémem je, že je tam i Jana Bobošíková
Foto: Hans Štembera
Popisek: Velikonoční vigilie s kardinálem Dominikem Dukou v katedrále sv. Víta na Pražském hradě

Bobošíková v následném dopisu kardinálu Dukovi poděkovala za veřejné postoje k aktuálním společenským problémům. Dukovy postoje jsou podle ní pevným hodnotovým bodem, kterému je vlastní demokracie, svoboda a úcta k historické pravdě. 

Kardinál Duka podle tiskového vyjádření Arcibiskupství pražského vstoupil do lidické pobočky na podnět plk. Vodičky. Kardinál se aktivně podílel na iniciování procesu blahořečení lidického faráře Štemberky. Členství Duky v organizaci je podle arcibiskupství zcela symbolické a akcentuje především církevní souvislosti s Lidicemi. Podle historičky a předsedkyně kladenské okresní organizace svazu Gabriely Havlůjové se však může jednat o podporou Bobošíkové.

Ing. Jana Bobošíková

  • Předsedkyně strany Suverenita
  • mimo zastupitelskou funkci

Tři lidické ženy totiž poté, co se politička stala předsedkyní oblastní organizace, ze svazu vystoupily. Havlůjová si postoje lidických žen váží, neboť se jí nelíbí, že se Český svaz bojovníků za svobodu stále více politizuje. Lidické ženy se obávaly, že Bobošíková zneužije odkaz Lidic ke své další politické kariéře. 

Původní text ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…