Důkazy jasně ukazují na separatisty a Rusko, říká šéf americké diplomacie Kerry

20.07.2014 17:39

Důkazy svědčí o tom, že raketu proti malajsijskému letadlu odpálili ukrajinští separatisté, jimž zbraň dodalo Rusko. V rozhovoru na televizní stanici CNN to dnes řekl americký ministr zahraničí John Kerry. Spojené státy na základě satelitních snímků vědí, kdy byla raketa odpálena a jakou měla dráhu. Ukrajina podle Kerryho v dané oblasti a v daném čase žádné podobné zbraně neměla.

Důkazy jasně ukazují na separatisty a Rusko, říká šéf americké diplomacie Kerry
Foto: tan
Popisek: Pád malajského letadla

„Víme jistě, že Ukrajinci v dané oblasti a v daném čase žádný takový systém neměli," řekl americký ministr. Podíl separatistů na sestřelení civilního letounu podle něj potvrzuje i zachycená konverzace vzbouřenců na sociálních sítích. „Je docela jisté, že systém byl převezen z Ruska a předán separatistům," pokračoval Kerry. „Informace, které mají USA k dispozici, očividně a jasně ukazují na separatisty," prohlásil.

Kerry dnes poskytl interview všem hlavním zpravodajským televizím v USA

V rozhovoru na televizní stanici NBC pak dnes Kerry řekl, že vše, co se nyní děje, je „skutečně groteskní". Ruský prezident Vladimir Putin „jedná přesně opačně, než vyhlašoval, že bude jednat". Rusko podle ministra „podporuje separatisty, zásobuje separatisty, podněcuje separatisty a cvičí separatisty. Teď se musí postarat, aby se situace změnila."

Kerry dnes poskytl interview všem hlavním zpravodajským televizím v USA. V rozhovoru se zpravodajem televize Fox potvrdil, že Rusko podle amerických informací přepravilo během posledního měsíce na Ukrajinu zhruba 150 kusů těžké vojenské techniky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: čtk, mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…