Důkazy jsou jasné. Bradáčová se nebojí, že by se kauza Rath nevyšetřila

02.06.2012 6:39

Případ poslance Davida Ratha dostali na starost středočeští poslanci. Ústecká státní zástupkyně Lenka Bradáčová v pořadu Události, komentáře uvedla, že byly dodrženy všechny nutné kroky a je si jistá, že případ bude dotažen do konce.

Důkazy jsou jasné. Bradáčová se nebojí, že by se kauza Rath nevyšetřila
Foto: tan
Popisek: Státní zástupkyně Lenka Bradáčová

„Tady to není o tom, jestli bych tu kauzu dál chtěla dělat. My musíme ctít procesní pravidla,“ uvedla Bradáčová. Jednoznačně popřela, že by jakkoli vyhověla námitkám obhajoby, přestože to Rathovi advokáti tvrdí. „Toto jsou běžné kroky obhajoby. Jim nikdo nevyhověl,“ prohlásila.

Poslanci neměli vynášet informace z jednání

Bradáčova vysvětlila, že pokud se skutky odehrají ve více krajích, tak první státní zastupitelství udělá základní úkony a poté dostane kauzu kraj, ve kterém se stal nejtěžší skutek. „Nemám obavu, že by případ nebyl dotažen dokonce ani že by důkazy byly neprocesní,“ řekla Bradáčová.

Státní zástupkyně upozornila, že toto rozhodně není první případ v Česku, kdy se mění místo dozoru. Bradáčová také řekla, že poslanci, kteří po jednání mandátového a imunitního výboru prozradili detaily jednání i spisu, byli obeznámeni s tím, že by to dělat neměli. „Skutečně nikdo by neměl tyto informace poskytovat,“ zdůraznila.

Bradáčová má za to, že částka nepřesáhne hranici, kvůli které by se mohl případ dostat na vrchní státní zastupitelství. „Jsem přesvědčena, že zákony jsou natolik přesvědčivé, že se žádného ohrožení vyšetřování nemusíme bát,“ myslí si státní zástupkyně.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…