Dusno kolem Navalného: Otrava to spíš nebyla, tvrdí lékaři. Mluvčí politika má jinou verzi. A na letišti zatím čeká letadlo od Merkelové

21.08.2020 15:35

Nejvýznamnější ruský opoziční politik Alexej Navalnyj podle sibiřských lékařů nemusel být otráven. Ruští lékaři podle agentury Reuters oznámili, že stopy po otravě nenašli, ale v tuto chvíli podle nich Navalnyj není ve stavu, aby mohl cestovat. Ani do Německa, kam mohl být podle původních plánů převezen.

Dusno kolem Navalného: Otrava to spíš nebyla, tvrdí lékaři. Mluvčí politika má jinou verzi. A na letišti zatím čeká letadlo od Merkelové
Foto: archív Vaše Věc
Popisek: Alexej Navalnyj

Ve čtvrtek obletěla svět zpráva, že nejvýznamnější ruský opoziční politik Alexej Navalnyj mohl být otráven čajem, který si koupil na letišti cestou ze sibiřského Tomsku do Moskvy. V letadle se Navalnému udělalo zle. Letoun nouzově přistál v sibiřském Omsku a Navalnyj byl převezen do zdejší nemocnice.

Německá kancléřka Angela Merkelová nabídla Navalnému a jeho kolegům pomoc. Mohl být léčen na klinice v Hannoveru.

Spolupracovníci Navalného tvrdí, že ruské úřady blokují jeho převoz do zahraničí.

„Zákaz přepravy Navalného je pokusem o to, aby jeho život byl právě teď pod kontrolou lékařů a nedůvěryhodných úřadů,“ uvedla na Twitteru Kira Yarmyshová, mluvčí Alexeje Navalného. „Toto rozhodnutí samozřejmě neudělali oni, ale Kreml,“ poznamenala na adresu lékařů.

Oficiální stanovisko Kremlu zní, že je jen a pouze na lékařích, zda dovolí převoz Navalného.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…