Dva ze zastřelených v Ostravě byli od vězeňské služby. Benešová vyjádřila lítost

10.12.2019 19:05

Ministryně spravedlnosti za hnutí ANO Marie Benešová oznámila, že se mezi zastřelenými osobami ve Fakultní nemocnici Ostrava nacházejí i dva pracovníci Vězeňské služby. Vyjádřila upřímnou soustrast.

Dva ze zastřelených v Ostravě byli od vězeňské služby. Benešová vyjádřila lítost
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marie Benešová, ministryně spravedlnosti

Střelec dnes ráno ve Fakultní nemocnici Ostrava zavraždil šest osob, čtyři muže a dvě ženy. Ministryně spravedlnosti oznámila, že se mezi mrtvými bohužel nacházejí i dva pracovníci Vězeňské služby České republiky.

S hlubokým zármutkem jsem dnes přijala zprávu, že při tragédii v ostravské fakultní nemocnici zemřeli dva příslušníci Vězeňské služby České republiky. Ráda bych vyjádřila upřímnou soustrast všem pozůstalým po obětech této tragické události. Přála bych si, abychom teď všichni mysleli na rodiny všech obětí, které přišly o své blízké během adventu. A abychom právě adventní čas využili ke zklidnění rozjitřených nálad, které často rozdělují naši společnost, a myšlenky směřovali k podstatným věcem v životě,“ uvedla Benešová.

Střelcem byl psychicky labilní dvaačtyřicetiletý stavební technik Ctirad V., jenž se po svém hrůzném činu dal na útěk před policií, ale nakonec otočil zbraň proti sobě a zastřelil se.

Zpěvák skupiny Bandjeez David Stypka prozradil, že si se střelcem z ostravské nemocnice dva týdny psal na sociálních sítích, ale netušil, že na tom ten člověk může být tak zle.

„Pro novináře – fakt se nebudu vyjadřovat. Pro všechny – nedávám si to nikterak za vinu. Líto mi je těch lidí, kteří to odskákali. Takový ten pocit, kdy si čtrnáct dní píšete na Messengeru s člověkem, co se s vámi nějak ztotožňuje, a on pak zastřelí mnoho lidí a nakonec sebe. Ctirad byl evidentně labilní, ale že až takhle, to jsem bohužel nepoznal. Fuck! Je mi to líto,“ uvedl doslova.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…