Dvě sněmovní hodiny s Okamurou: Nejhorší vláda v Evropě. U moci se drží jako klíště

08.06.2023 17:03 | On-line

Premiér Petr Fiala (ODS) je nejhorším premiérem na světě vůbec. To jsou slova šéfa SPD Tomia Okamury, která pronesl na mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny. Podle jeho slov chce Fialova vláda prosadit zákony, kterými srazí důchodce do bídy.

Dvě sněmovní hodiny s Okamurou: Nejhorší vláda v Evropě. U moci se drží jako klíště
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura

„Hnutí SPD zásadně odmítá vládou navrhované zvýšení věku odchodu do důchodu a zásadně odmítáme i snižování valorizace důchodů. Jménem SPD podám návrh na zamítnutí tohoto vládního návrhu zákona již v prvním čtení. Vládní návrh novely zákona o důchodovém pojištění není žádnou důchodovou reformou, kterou Fialova vláda lživě slibovala. Jde jen o sérii několika parametrických úprav, které mají vést ke snižování růstu důchodů a poškodí jak současné, tak i budoucí důchodce. V loňském roce většina Čechů kvůli neschopné Fialově vládě rekordně zchudla. Reálná mzda loni klesla o 7,5 % a teď se vláda již letos podruhé rozhodla okrást důchodce,“ poznamenal ve své řeči Okamura.

„Balíček vládní loupeže totiž mimo jiné pro důchodce znamená další zvýšení životních nákladů. A co přijde, až pojišťovny nebudou mít na platby zdravotníkům? Signály už někteří ministři Fialovy vlády vyslali, chtějí zavést regulační poplatky v nemocnicích. Nic nového pod sluncem, už to tu bylo. Poplatky sice nemocnice nějak nespasily, ale zato přivedly desetitisíce lidí do exekucí. Pamatuji, že jsme kdysi řešili případ důchodce, kterému z ničeho nic exekutor zabavil přes 100 tisíc na jeho účtu. Těch 100 tisíc tam měl pro vaše info jako válečné odškodnění, protože byl jako romské dítě vězněn v Osvětimi. Pak se zjistilo, že dluh vznikl tak, že pán měl infarkt, odvezli ho do nemocnice bez peněz, bez ničeho, nezaplatil nějaké třicetikorunové poplatky. Dluhy z poplatků nemocnice později prodala lichvářské firmě, která si nasadila svoje úroky, najala exekutory, a když dluhy lidem narostly, začala řádit a sdírat lidi o peníze. Připomenu, že nemocnic, co nevybrané poplatky následně přeprodávaly lichvářům a obchodníkům s dluhy, bylo podle médií vícero. To jen k tomu, co důchodce ze strany Fialovy vlády zase čeká: menší důchody a zároveň poplatky, kde to půjde,“ podotkl Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Kritizoval také zdvojnásobení daně z nemovitosti, zdražení vodného, stočného, potravin, tepla i dopravy.

Česká republika je kvůli Fialově vládě pouze jednou ze tří zemí Evropy, které nemají hospodářský růst zpět na úrovni před covidovou krizí. Takže zcela objektivně je Fialova vláda jednou z nejhorších v Evropě vůbec. Je to nejneschopnější vláda v podstatě v Evropě. A jak jsme viděli i na žebříčku renomované mezinárodní analytické firmy Morning Consult, tak premiér Fiala je dokonce v mezinárodním žebříčku v průzkumu důvěry lídrů jednotlivých světových demokratických zemí, to znamená buď tam, kde je prezident, tak prezident, kde je tou hlavní postavou politickou, tam, kde je premiér, tak premiér, takže ve srovnání se všemi lídry demokratických zemí je dokonce na žebříčku poslední.  Petr Fiala je nejhorším premiérem na světě dokonce vůbec.

A je to na základě průzkumu mezi občany těch jednotlivých zemí a tato americká analytická společnost dělá tento žebříček dlouhodobě. Takže Česká republika má nejhoršího premiéra na světě vůbec, s nejnižší důvěrou, zcela objektivně, každý se na ten žebříček může podívat, proběhlo to i mainstreamem, bylo to i na Seznamu, bylo to i na stránkách televize Nova a dalších médií, takže my máme nejhoršího premiéra vůbec, co se týče důvěry občanů ze všech demokratických zemí světa, a to je opravdu už mezinárodní ostuda. To, co předvádí Petr Fiala, jak se drží jako klíště u moci, Petr Fiala, předseda ODS, on je nejhorší z nejhorších a táhne prostě Českou republiku ke dnu a vzal si za rukojmí všech 10 milionů občanů České republiky!“ rozhorlil se Okamura a zkonstatoval, že situace je vážná.

Následně znovu zopakoval, že premiér Fiala je nejhorší na světě, že je totálně neschopný a nejvíce neschopný premiér na světě. „Takže on by to měl položit, kdyby byl co proto. Měl by to položit a odejít a nechat to jiným, schopným. A samozřejmě říkám na rovinu, že SPD má ambici být ve vládě. My chceme nahradit tu Fialovu vládní pětikoalici. SPD chce být ve vládě, jsme kompetentní vládnout a jsme připraveni vás nahradit. Jenže vy se tam držíte jako klíšťata, a to je prostě problém,“ dodal Okamura.

Kritika kabinetu Petra Fialy

„Fialova vláda zcela rezignovala na práci pro svoji zemi, rezignovala na pomoc starým a zranitelným lidem, českým občanům, pracujícím a slušným lidem. A místo toho se Fialova vládní pětikoalice soustředí pouze na to, jak naopak z České republiky vytáhnout maximum peněz na americké zbraně a pro Ukrajinu a Ukrajince.

Současně Fialova vláda tuhle zemi vrhá do ekonomického kolapsu. A to nejen tím, že prostě nejsou kompetentní vládnout, ale i přistoupením na šílené zelené a bruselské nápady. Řízení veřejných financí vládou Petra Fialy z ODS je v naprostém rozkladu. Průběžný schodek státního rozpočtu za rok 2023 dosáhl koncem května rekordní historické výše 271 miliard korun, přičemž celkový schodek státního rozpočtu za celý letošní rok má dle platného zákona činit 295 miliard korun. A i tak už tento schodek je úplně astronomický a nevídaný. Je tedy evidentní, že řízení veřejných financí vládou Petra Fialy z ODS je v naprostém rozkladu. A že už i samotný odhad rozpočtových příjmů a výdajů byl proveden v naprostém rozporu s realitou. To je politická odpovědnost premiéra Petra Fialy z ODS a naprosto neschopného ministra financí Zbyňka Stanjury z ODS, který by měl okamžitě odstoupit,“ zmínil Okamura. Hovořil rovněž o tom, že jsme rukojmími naší vlády. 

„Já to nechci platit, já nechci, aby tady splácel můj syn ještě prostě dluhy po téhle vaší neschopné vládě. Já chci, aby lidi měli důstojné důchody, aby měli tady důstojné platy. A proti tomuhle tomu se opravdu důrazně a opakovaně SPD ohrazuje. To je úplně neuvěřitelná záležitost, co tady Fialova vláda předvádí,“ zdůraznil dále šéf SPD Okamura.

„Zdálo by se, že horší už to být nemůže, ale tahle vláda nám všem, a to jak opozici, tak svým vlastním voličům, připravuje nové těžké rány pod pás, nová zklamání, nová likvidační opatření – nejen proti starým lidem, ale také proti firmám, proti rodinám, proti všem lidem a proti celé naší zemi. Těžko říct, čím to je, jestli piráti kolegům ve vládě sypou něco silného do kávy, nebo jestli Brusel s Washingtonem vládě sypou něco ještě silnějšího a zvonivějšího. V každém případě tato vláda národní zkázy by měla ihned skončit a předat zemi kompetentnějším. A kompetentnější je v tomto případě prakticky každý, kdo má v hlavě alespoň nějaké zbytky zdravého rozumu,“ zakončil svůj projev Okamura.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…