Dvořáková, Švihlíková, Jirák nebo Outrata. Vychází sbírka úvah o budoucnosti demokracie

14.08.2021 14:11 | Bleskově

Jaká jsou ohrožení, kterým dnes čelí demokracie v Česku, Evropě a ve světě? Odpovědi na tuto otázku hledá tým předních českých odborníků. Při zkoumání projevů krize demokracie se soustředí nejen na Českou republiku, ale i na další státy, jež v posledních desetiletích prošly obdobným vývojem. Jak si dnes stojí Polsko, Maďarsko nebo Tunisko? Unikátní srovnání přináší svěží rozbor demokratických principů – a nabízí výhled do blízké i vzdálenější budoucnosti.

Dvořáková, Švihlíková, Jirák nebo Outrata. Vychází sbírka úvah o budoucnosti demokracie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ilona Švihlíková

Anketa

Kdo v Ústeckém kraji vyhraje volby?

hlasovalo: 9093 lidí
Vedoucím kolektivu autorů knihy, kterou v těchto dnech vydává Vyšehrad, je Filip Outrata. Publicisticky působí zejména v Deníku Referendum, kde mu vyšly přes tři stovky článků a komentářů. Mezi dalšími tvůrci úvah jsou například Petr Balla, Radek Buben, Vladimíra Dvořáková, Tereza Jermanová, Jiří Koubek či Martina Klicperová.

Historička a politoložka Vladimíra Dvořáková se v knize zabývá tématem demokracie na šikmé ploše. Jedná se o pasáž popisující ideální politický systém.

Pravidelná korespondentka serveru PL Ilona Švihlíková přispěla kapitolou o ekonomice a demokracii jako contradictio in adjecto, čímž je míněn jakýsi promluv.

O zajímavém titulu vážícím přes půl kila redakci informovala Jana Fikotová z Albatros Media.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …