Dvořákova matka byla zapletená do restituční loupeže století

09.02.2012 19:50

Matka bývalého šéfa pražského Dopravního podniku Martina Dvořáka byla zapletena do tzv. „restituční loupeže století“. Kdysi totiž získala od Pozemkového fondu lukrativní parcely.

Dvořákova matka byla zapletená do restituční loupeže století
Foto: Hans Štembera
Popisek: Peníze - ilustrační foto

Marie Nováková nyní vysvětluje podivné investice do nemovitostí na pražské Hanspaulce a Madeiře v Portugalsku. Podle deníku Insider ale byla zapletena i do tzv. „restituční loupeže století“, jak ji před pěti lety často nazývala média.

Matka bývalého šéfa Dopravního podniku Praha Martina Dvořáka patřila mezi několik lidí, kteří získali od Pozemkového fondu velice lukrativní parcely. Vydělat na nich mohla miliony, stejně jako ostatní.

Tehdy se ale na všechno přišlo a stát se začal o pozemky soudit. Nováková nakonec spor prohrála a místo milionů, které očekávala, pozemky vracela. Jako důkaz, že byla do kauzy zapletená, svědčí tři smlouvy, jež má deník k dispozici.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…