EET za pět tisíc? Tak to jsem se vážně zasmál. Majitel kavárny promluvil o morových ranách, které na podnikatele uvrhla tato vláda

29.05.2017 18:54

Majitel kavárny Louvre Sylvio Spohr v pondělní Kauze dne na Rádiu prozradil, že se od srdce zasmál, když slyšel z úst dnes už bývalého ministra financí Andreje Babiše (ANO), že EET vyjde na pět tisíc. V naší kavárně jsme museli do EET investovat 600 tisíc, konstatoval. A zákaz kouření je pro něj další morovou ránou. Zdá se mu, že se politici snaží zlikvidovat střední třídu.

EET za pět tisíc? Tak to jsem se vážně zasmál. Majitel  kavárny promluvil o morových ranách, které na podnikatele uvrhla tato vláda
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hrnek s kávou

Spohr prý s napětím očekává, co přinese zákaz kouření v restauracích a kavárnách, který v Česku vejde v platnost už za dva dny.

„Jsme trošičku napjatí. Ono se mluví hodně o restauracích, ale do restaurací dnes lidé chodí spíš za gurmánským zážitkem a ten si nikdo nechce kazit. Máme za to, že se to dotkne víc kaváren a pivnic, kam si chodí lidé posedět, popřemýšlet. Tak já bych předpokládal, že mezi kuřáky pocítíme úbytek... Ale podle mě to bude vlastně fifty fifty, protože doteď jsme v době oběda měli velkou frontu v nekuřácké části, zatímco ta kuřácká byla volnější. Tak tohle se změní a myslím si, že pro nás bude trochu problém to zvládnout,“ připustil majitel kavárny.

Je prý možné, že krátkodobě klesnou tržby, ale z dlouhodobého hlediska nemá Spohr o kavárnu strach. A to i navzdory tomu, že se mu zdá, jako by politici sesílali na jeho podnik jednu morovou ránu za druhou. Napřed EET, teď zákaz kouření a co bude dál?

„Všechno jsou to takové morové rány, kvůli EET musela kavárna investovat 600 tisíc korun. Slibovaná částka pět tisíc mi přišla směšná. Navíc se domnívám, že je to hlavně psychická záležitost, protože politici nás označují za zloděje a současně přibývá kontrol. Působí to na mě dojmem, že tu je pokus o likvidaci střední třídy,“ posteskl si majitel.  

„Všimněte si, jak se politici snaží leccos zakazovat a trh si vždycky najde nějakou cestu, jak to obejít. Vezměte si ty obrázky na krabičkách cigaret. Dnes už má spousta lidí své krabičky, aby to neviděli. Zkrátka si myslím, že politici by neměli vymýšlet zákazy, ale měli by se snažit vyjít lidem vstříc,“ požádal Sylvio Spohr v závěru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…