EU by měla oznámit nová jména na protiruském sankčním seznamu

28.04.2014 8:33

Evropská unie by dnes měla kvůli ukrajinské krizi ohlásit 15 nových jmen na protiruském sankčním seznamu, stát se tak má po mimořádné schůzce zástupců členských států. Na Ukrajině mezitím pokračuje vyjednávání se separatisty, kteří od pátku zadržují příslušníky mise Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě (OBSE). Proruští radikálové v neděli propustili švédského komisaře, v zajetí nadále zůstává sedm cizinců, mimo jiné i český důstojník.

EU by měla oznámit nová jména na protiruském sankčním seznamu
Foto: vpolomouc.army.cz
Popisek: Vlajka EU

Mimořádné jednání začne v Bruselu ve 12:00 SELČ. Tématem bude další rozšíření seznamu osob odpovědných za vyhrocování situace na východě Ukrajiny, kterým EU zmrazí konta a zakáže na území 28členného evropského bloku cestovat. O možných hospodářských sankcích vůči Rusku se zřejmě zatím rozhodovat nebude. Na sankčním seznamu Unie je nyní 33 Ukrajinců a Rusů, kteří se podle Bruselu podíleli na anexi ukrajinského Krymu.

Rozšíření sankčního seznamu Unie je odpovědí na to, že Moskva zatím podle Západu nepřispěla k uklidnění krize na Ukrajině tak, jak se ministři zahraničí USA, EU, Ukrajiny a Ruska v polovině dubna dohodli v Ženevě.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…