EU potřebuje změnu, hřímá francouzský exprezident Sarkozy. Kvůli uprchlíkům

17.05.2015 10:42

Francouzský exprezident Nicolas Sarkozy, jenž aspiruje na návrat do prezidentské funkce v roce 2017, se domnívá, že je třeba nově nastavit imigrační politiku v EU a je nutné také znovu otevřít otázku vzájemné solidarity. Jeho vizi lze shrnout jako Schengen 2. Informuje o tom agentura AFP.

EU potřebuje změnu, hřímá francouzský exprezident Sarkozy. Kvůli uprchlíkům
Foto: Indiatalkies.com
Popisek: Nicolas Sarkozy

„Je nutné změnit podmínky přijímání přistěhovalců a pak definovat podmínky solidarity. Potřebujeme Schengen 2,“ řekl francouzský politik příznivcům jeho strany na jihu země podle zprávy zpravodajské agentury AFP.

Podle Sarkozyho je však třeba prověřit celou řadu procesů v rámci EU tzv. odshora dolů, a to např. tím, že dojde k sepsání nové Schengenské dohody, která by nahradila tu současnou. Francie již přijala tisíce migrantů, takže se dá říci, že je to země otevřená, ale otázka migrace je nyní stále naléhavější i pro samotnou Paříž.

Tím prý rozhodně nechce Sarkozy říci, že by Francie nepomáhala uprchlíkům, bude-li třeba, jen by jako možný příští prezident rád zabránil praxi, v níž se podvody v sociálním systému stávají spíše pravidlem než výjimkou, na což doplácí francouzský daňový poplatník.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…