Eiffelova věž v barvách Belgie, slova papeže a naštvaný Fico. Další reakce po teroru v Bruselu

22.03.2016 18:01

K teroristickým útokům v Bruselu se již vyjádřila řada světových a evropských státníků. Mimo jiné jejich slova přinesl server Time.com.

Eiffelova věž v barvách Belgie, slova papeže a naštvaný Fico. Další reakce po teroru v Bruselu
Foto: youtube.com
Popisek: Výbuch v Bruselu

„Vyjadřuji svou plnou solidaritu s belgickými lidmi. Celá Evropa je zasažena,“ uvedl například na svém twitterovém účtu Francoise Hollande. 

  • Celý text ZDE

Starostka Paříže Anne Hidalgo na svém twitterovém účtu vyjádřila podporu Belgii. „V solidaritě s lidmi v Bruselu se dnes večer rozsvítí Eiffelova věž v barvách belgické vlajky,“ napsal. 

A nechybí ani modlitba papeže Františka. Ten prostřednictvím vatikánského státního sekretáře Pietra Parolina vyjádřil hlubokou soustrast postiženým rodinám. „Svatý otec znovu odsuzuje slepé násilí, které způsobuje tolik utrpení, a prosí Boha za dar míru,“ uvedl. 

„Chci vyjádřit soustrast, ale i velké pohoršení nad tím, že někdo chce řešit politickou agendu zabíjením nevinných. To, co se událo v Bruselu, Paříži nebo v Ankaře, je něco nepředstavitelného pro nás na Slovensku, protože žijeme v relativním klidu. Bohužel, potvrdily se informace, které jsme prezentovali před pár týdny, že hrozba terorismu v EU je nejvyšší za posledních deset let. V souvislosti s dnešními útoky jsem svolal mimořádné zasedání Bezpečnostní rady Slovenské republiky,“ uvedl na svém facebookovém profilu slovenský premiér Robert Fico.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…