Ekologická aktivistka ze Švédska překvapila svým názorem na jadernou energii

24.03.2019 21:20

Šestnáctiletá švédská ekologická aktivistka Greta Thunbergová se na sociální síti Facebook vyjádřila poměrně smířlivě k jaderné energii. Jejích slov si všiml například německý server Welt.de.

Ekologická aktivistka ze Švédska překvapila svým názorem na jadernou energii
Foto: wikipedia
Popisek: Švédská vlajka.

Thunbergová, jež inspirovala hnutí Fridays For Future, svým názorem k jaderné energii poměrně překvapila. Na milost ji vzala z toho důvodu, že by mohlo dojít – alespoň podle jejího názoru – ke snížení emisí oxidu uhličitého. Když se však za své stanovisko setkala s kritikou, svá slova upravila a zdůraznila, že ona sama se k jaderné energii staví negativně.  

Původní text ZDE.

Greta Thunbergová se v srpnu loňského roku rozhodla každý den sedět před švédským parlamentem a vyžadovala po vládě snížení emisí. Po švédských všeobecných volbách pokračovala ve stávkách každý pátek. Švédští levicoví poslanci ji za to nominovali na Nobelovu cenu za mír.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…