Ekonom Páral: Zelené šílenství Merkelové vraždí průmysl. Sobotka k tomu jen kýve

17.03.2014 10:12

Komentátor a ekonom Pavel Páral píše v komentáři pro týdeník Euro o iniciativě Německa v čele s Angelou Merkel definitivně vykročit k totální devastaci evropské energetiky. Komentátor uvádí, že dojde k migraci průmyslu z Evropy do Spojených států a dalších zemí, kde je možné vyrábět s konkurenceschopnými náklady na energii. V komentáři „Vražda elektrickým proudem“ komentátor uvádí, že premiér Sobotka měl spíš než do Berlína jet do Polska, které je také poškozováno Němci prosazovanou energetickou politikou.

Ekonom Páral: Zelené šílenství Merkelové vraždí průmysl. Sobotka k tomu jen kýve
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fotovoltaické pole

Anketa

Kdybyste bydleli na Krymu, jak byste hlasovali v referendu?

hlasovalo: 9473 lidí

„Náš pan premiér žije v jiné Evropské unii než my ostatní, kteří se svěšenou hlavou čekáme, až na nadcházejícím summitu v Bruselu unie za asistence Angely Merkel definitivně vykročí k totální devastaci evropské energetiky,“ píše hned v úvodu Páral. Dokládá to jeho návštěvou v Berlíně, kde jasně proevropsky Sobotka deklaroval, že chceme být v integračním jádru EU a u rozhodování o otázkách EU. Sobotka podle něj v Berlíně „cvakal podpatky“.

Páral plánovaný energetický summit nazývá katastrofickým, protože podle něj povede k devastaci evropské energetiky. „To vše ve jménu absurdního klimatického divadla a vyřeší tak migraci, ale nikoli v podobě přílivu cizinců z blízkého příhraničí, a islamizaci naší sladké Francie a dalších přistěhovalecky přitažlivých států. Tohle bude migrace průmyslu z Evropy do Spojených států a dalších zemí, kde je možné vyrábět s konkurenceschopnými náklady na energii,“ vykresluje možné důsledky odklonu od klasických zdrojů a jaderné energetiky.

Sobotka měl hledat koalici, která by byla schopna „zelenému šílenství“ alespoň částečně čelit

Komentátor Páral v týdeníku Euro dokládá, že v integračním jádru Evropské unie si každý prosazuje své národní zájmy, a to prý bez ohledu na zájmy sousedů či jiných států. „Pro Němce bude vždy bližší ruská košile než kazašský plyn pro Čechy a Slováky,“ konstatuje.

Po energetickém summitu podle Párala dojde k přiškrcení energetického trhu. „Ten bude nahrazen jakýmsi sofistikovaným centrálním plánováním emisí a honěním elektřiny v ukrutně drahých chytrých sítích a jejím prodejem za dotované, a přesto strašlivé ceny,“ je přesvědčen Páral.

Komentátor kritizuje snahu Německa vnutit navyšování podílu obnovitelných zdrojů všem zemím unie. Podle něj to může ekonomicky unést, a i to s pochybnostmi, pouze Německo.

„S eurohujerským Sobotkou máme šanci být hrdí na to, že u toho rozhodování budeme aktivně asistovat, zatímco dosud jsme se občas tak trapně dovolávali zbytků zdravého rozumu,“ míní Pavel Páral.

A v závěru komentáře upozorňuje na to, že Sobotka měl raději než do Berlína jet do Polska a dalších zemí, které záměry takové energetické politiky poškozují. Hledat měli společnou koalici, která by byla schopna „zelenému šílenství“ alespoň částečně čelit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…