Ekonom Švejnar vyzval lidi, aby volili Karla Schwarzenberga

10.01.2013 13:49

Ekonom Jan Švejnar se připojil k lidem, kteří v přímé volbě prezidenta podporují ministra zahraničí Karla Schwarzenberga (TOP 09). Vyzval občany, aby zvolili kandidáta, který má nejlepší vlastnosti a schopnosti.

Ekonom Švejnar vyzval lidi, aby volili Karla Schwarzenberga
Foto: cssd.cz
Popisek: Jan Švejnar

Švejnar připustil, že žádný z kandidátů není ideální. „Za normálních okolností to pro fungování státu není nezbytné, protože v každodenním životě náš prezident nehraje zásadní, rozhodovací roli,“ vysvětluje.

Prezident by měl být člověk, který nás povede i v nejhorších situacích

Jsou však situace, kdy má prezident nezastupitelnou roli. Švejnar v této souvislosti připomíná Michovskou dohodu a únor 1948.

Lidé by proto měli vybrat člověka, který by Českou republiku vedl v těch nejhorších situacích, ve kterých by se mohla v současné globální nejistotě ocitnout.

Tím je podle Švejnara právě Karel Schwarzenberg. I když s ním známý ekonom nesdílí všechny názory a je si vědom nedostatků knížete, je to prý významná osobnost přesahující hranice našeho státu.

Má zkušenosti, morálku, důstojnost a byl by dobrým strážcem národní identity

„Má mimořádné mezinárodní zkušenosti. Má morální a společenskou integritu. Má schopnost důstojně, avšak jasně prosazovat zájmy naší země. A nabízí voličům úžasný životní příběh těsně spjatý s historií Československa i České republiky,“ vyzdvihuje Švejnar.

Schwarzenberg by podle něj byl dobrým strážcem národní identity.



 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vfe

Ing. Petr Bendl byl položen dotaz

Pomoc zemědělcům

Dobrý den, jste pro pomoc zemědělcům kvůli nepřízni počasí? Já to narovinu nechápu. Proč se pořád zemědělci tak podporují? Netvrdím, že to mají lehké, ale kdo to má dnes snadné? A podporují se snad jiná odvětví, protože se jim nedaří? Neměli by se zemědělci na takovou situaci připravit a třeba nějak...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fico málem zemřel kvůli Ukrajině. Bulharský prezident zasáhl

13:25 Fico málem zemřel kvůli Ukrajině. Bulharský prezident zasáhl

Bulharský prezident Rumen Radev označil vítězství Ukrajiny nad Ruskem za „nemožné“ a připomínal, že …