Epidemiolog Maďar položil funkci: Podpásovka? To se nestalo, brání se Vojtěch

24.08.2020 18:36

Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch vyvrátil slova epidemiologa Rastislava Maďara o podpásovém útoku. Podle něho se žádný takový útok nekonal. Ministr vidí příčinu v selhání komunikace v týmu. Ministr podle serveru Novinky.cz prý „bouchl do stolu“ a rozhodl o zasazení skupin pod centrální řídicí tým. Maďar oznámil, že v pracovní skupině ministerstva skončil.

Epidemiolog Maďar položil funkci: Podpásovka? To se nestalo, brání se Vojtěch
Foto: Hans Štembera
Popisek: Adam Vojtěch

Ministr ocenil práci docenta Maďara, který podle něho odvedl velký kus práce. „Nejsem si vědom žádného podpásového útoku. Problémem byla ne úplně dobrá komunikace v rámci celého týmu, což neříkám, že je jeho vina,“ uvedl ministr a zopakoval, jak se vyvíjela debata o nošení roušek.

Ministr za odchodem Maďara vidí také přesunutí fungování všech pracovních skupin pod centrální řídicí tým vedený hlavní hygieničkou. „Bouchl jsem do stolu, že není možné, aby fungovaly paralelní pracovní skupiny, ale musejí spadat pod centrální řídicí tým,“ dodal s tím, že problémy nastávaly, když jednotlivé skupiny měly odlišné názory.

Kdo nahradí Maďara v čele pracovní skupiny pro uvolňování karanténních opatření, podle ministra není stanoveno. „Skupina dál pracuje pod paní hlavní hygieničkou,“ dodal ministr.

Podle vicepremiéra Jana Hamáčka (ČSSD) by bylo třeba vysvětlit, jak komunikace probíhala. „Protože on tvrdí, že nebyl autorem toho, co bylo poté kritizováno. Možná by měl pan ministr zdravotnictví říci, kdo je autorem, jak to celé bylo,“ uvedl Hamáček s tím, že si váží Maďara jako odborníka. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: sla

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…