Erik Best o zásadní Kalouskově chybě, která ho prý může dostat za mříže

27.06.2013 12:06

Obojaké lavírování Karolíny Peake mezi nedávnou pravicovou koalicí a Rusnokovou vládou (které podporu taky úplně nevyloučila) je prý dokonale průhledné. Myslí si to komentátor blogu The FleetSheet Erik Best. Mnohem nevyzpytatelnější je prý Miroslav Kalousek, kterého mohou poslední politické chyby dovést až za mříže.

Erik Best o zásadní Kalouskově chybě, která ho prý může dostat za mříže
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

„Peake bojuje o svou politickou kariéru a dostane ji ten, kdo nabídne nejvyšší cenu,“ odhaluje motivace šéfky strany LIDEM. Motivace Miroslava Kalouska jsou podle něj uchopitelné mnohem obtížněji. Když rozlíceně reagoval na to, že ODS vybrala na premiérku Miroslavu Němcovou, dal Miloši Zemanovi skvělou záminku tento návrh odmítnout, když se na něm nedokáže shodnout ani koalice mezi sebou.

Dnes pak Kalousek lamentuje nad úrodou, kterou takto zasel. Prohlašuje Rusnokovu vládu za útok na parlamentní demokracii. Best se obává, že taková nekonzistentnost postojů se nedá přičíst na vrub jen tomu, co Kalousek vypil, nebo jak se vyspal.

„Očividně podcenil Zemanovo odhodlání nastolit prezidentskou vládu a dotáhnout vyšetřování různých politických a hospodářských skandálů až do konce,“ konstatuje Best. Kalouskův posledí žlučovitý útok na ODS podle něj vypadá jako zásadní politická chyba, která mu vzala tolik potřebnou kontrolu nad rozpočtem pro volební rok 2014, a ve finále jej možná dostane za mříže.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…