Erik Best odhaluje zákulisí kauzy mýtných bran: Stojí prý proti sobě Petr Kellner a Andrej Babiš

30.07.2015 16:25

Novinář Erik Best se vyjádřil ke včerejšímu ohlášení o odložení vládního hlasování o dálničním mýtu na 20. srpna. Podle Besta by bylo pochopitelné, kdyby se Sobotkovi při tomto hlášení zachvěl hlas.

Erik Best odhaluje zákulisí kauzy mýtných bran: Stojí prý proti sobě Petr Kellner a Andrej Babiš
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Proč? To je podle amerického novináře jednoduché. Bylo by prý totiž pochopitelné, kdyby měl premiér knedlík v krku, protože se totiž ocitl mezi dvěma mlýnskými kameny. „Mezi Andrejem Babišem a Petrem Kellnerem,“ vysvětluje Best.

Babiš se podle Besta odmítá vzdát jednoho ze svých nejspolehlivějších ministrů kvůli otázce mýtného, zatímco Kellner chce podle něj zatraceně to, za co platí. „Sobotka potřebuje několik dalších týdnů, aby vymyslel, jak oponovat námitkám ministra dopravy Dana Ťoka proti zahození perfektně funkčního mýtného systému jen proto, aby Kellnerův SkyToll mohl získat miliardy na zavedení nového,“ chápe vzniklou situaci novinář.

Celý komentář Erika Besta si můžete přečíst ZDE.

Teď už je ale podle Besta jasné, o co Sobotkovi opravdu jde. „Je stále pravděpodobnější, že dva miliardáři obejdou své poslíčky, sami si sednou a vyjednají obchod, který uspokojí všechny, samozřejmě kromě daňových poplatníků,“ má jasno Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jzd

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…