Erik Best vážně píše o III. světové válce

16.09.2014 12:53

Americkému novináři a analytikovi Eriku Bestovi se při zahájení vojenského cvičení Severoatlantické aliance na Ukrajině a údajných dodávkách zbraní ukrajinské armádě vybavil výrok premiéra Bohuslava Sobotky o tom, že NATO nemůže vojensky podpořit Ukrajinu, protože by to vedlo k rozpoutání třetí světové války. Podle Besta se jeho slova podle všeho naplnila, a tak by měl premiér říci, jak hodlá zemi připravit na „třetí světovou".

Erik Best vážně píše o III. světové válce
Foto: Petr Merta
Popisek: Americký novinář Erik Best

Anketa

Jste pro radikální omezení migrace do Evropy?

98%
2%
hlasovalo: 22207 lidí

Americký novinář si minulý týden všiml rozhovoru premiéra Bohuslava Sobotky v Právu, kde mimo jiné uvedl, že „NATO nemůže vojensky podpořit Ukrajinu v konfliktu s Ruskem, jelikož by to vedlo ke třetí světové válce“. Deset dní poté bylo ovšem zahájeno vojenské cvičení Severoatlantické aliance na západě Ukrajiny, což Best kvalifikuje jako vojenskou podporu Ukrajiny.  

K tomu bychom navíc měli připočíst prohlášení ukrajinského ministra obrany Valerije Heleteje, že západní země začaly na Ukrajinu expedovat zbraně, aby vládě pomohly v boji s povstalci podporovanými Ruskem. Dodávky prý byly tajně dohodnuty na summitu NATO ve Walesu.

„Začala už tedy třetí světová válka? Dostal Sobotka analytik za pravdu? Pokud ano, Sobotka premiér by měl svým poddaným sdělit, jak zemi připravuje na válku,“ uzavírá Best svůj komentář na webu fsfinalword.

Celý komentář amerického novináře k přečtení ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…