Erik Best žádá spravedlnost pro Karolínu Peake

25.03.2014 14:38

Podle novináře Erika Besta by bývalá šéfka LIDEM Karolína Peake měla být částečně rehabilitovaná. Vysvětluje to na případu Jany Nagyové, nyní Nečasové. Peake totiž řekla, že odvolaná byla zřejmě kvůli nové manželce Petra Nečase.

Erik Best žádá spravedlnost pro Karolínu Peake
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karolina Peake

Podle Erika Besta občané nyní považují Karolínu Peake za neschopnou, především kvůli dřívějšímu působení coby ministryně obrany. Za vinu to částečně dává prezidentovi Miloši Zemanovi. „Nesmíme mít na ministerstvu druhou Karolínu Peake, prohlásil Zeman před tím, než přistoupil na jmenování Martina Stropnického. Mnoho Čechů si na ni již utvořilo vlastní jasný názor – než převzala rezort obrany, měla 23procentní oblíbenost – ale když ji  premiér Petr Nečas odvolal, politicky ji to vyřídilo,“ píše ve zpravodaji Final Word.

„Sedm měsíců po odchodu z politiky v rozhovoru pro magazín MF Dnes uvedla, že byla odvolána, protože se Jana Nagyová (nyní Nečasová) bála, že Peake bude příliš samostatná,“ popisuje Best nový rozhovor.

Celý text ZDE.

Například mělo jít o to, že by si sama Peake mohla „zkoušet“ vybírat sama své spolupracovníky nebo by se pídila po tom, proč Nagyová využívala vojenské zpravodajce ke sledování tehdejší Nečasovy manželky.

„Kdyby na světě existovala nějaká spravedlnost, měla by být Peake v případě odsouzení Nagyové částečně rehabilitována,“ uzavírá Best.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pan

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…