Europoslanec Rouček: Rusko by mělo únos pozorovatelů jasně odsoudit

29.04.2014 8:22

Rusko by mělo v případě únosu pozorovatelů OBSE hrát konstruktivnější roli a jasně by mělo únos odsoudit a distancovat se od něj. V rozhovoru pro dnešní Právo to uvedl poslanec Evropského parlamentu Libor Rouček (ČSSD), který v těchto dnech jako člen vedení socialistické frakce europarlamentu pobývá na Ukrajině.

Europoslanec Rouček: Rusko by mělo únos pozorovatelů jasně odsoudit
Foto: liborroucek.cz
Popisek: Europoslanec Libor Rouček

Rouček uvedl, že o únosu jednal jak s prezidentským kandidátem Petrem Porošenkem, tak se šéfem ukrajinské kontrarozvědky SBU Valentynem Nalyvajčenkem. „Oba tvrdí, že mají důkazy, že věc zosnovala ruská vojenská rozvědka GRU, mají záznamy telefonátů a výpisy bankovních převodů,“ uvedl europoslanec.

Doba, po kterou budou pozorovatelé mise OBSE zadržováni, podle Roučka závisí na jednáních s Ruskem. Naznačil, že je proti vojenskému zásahu, ten by prý situaci jen zhoršil. „Každopádně si myslím, a totéž chce i ukrajinská strana, že by Rusko mělo hrát jakožto člen OBSE konstruktivnější roli a mělo by jasně únos odsoudit a distancovat se  od něj,“ prohlásil Rouček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: vam

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

11:12 Porucha u KB: Klient učinil bance nabídku, jakou ještě nezažila

Kdo se chtěl v pondělí dostat k penězům na svém účtu u Komerční banky, ten ji s největší pravděpodob…