Europoslanec Zdechovský hájil před čtenáři Angelu Merkelovou

30.05.2017 21:39

Z PROFILŮ Europoslanec Tomáš Zdechovský usedl k počítači, aby odpověděl na dotazy čtenářů serveru ParlamentníListy.cz. Nevynechal ani sérii dotazů s ostře znějícím nadpisem „Výmluvy, výmluvy, výmluvy“.

Europoslanec Zdechovský hájil před čtenáři Angelu Merkelovou
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Tomáš Zdechovský

„Dobrý den, pane Zdechovský, proč pořád omlouváte EU, Merkel a politiky v Bruselu, když je evidentní, že německá velitelka rozhoduje o celé Evropě a nemá zájem napravit emigraci ilegálu!“ vypálila na europoslance jedna ze čtenářek serveru ParlamentníListy.cz. Svůj dotaz nadepsala „Výmluvy, výmluvy, výmluvy“.

Většina Evropanů prý ví, jak migraci zastavit, a chce ji zastavit, jenže Merkelová o to podle čtenářky nestojí, neboť usiluje o vyvolání chaosu v Evropě. Čechům je to prý jasné, ale německá kancléřka Angela Merkelová si asi myslí, že jsou Češi „tupci“, napsala Zdechovskému volička. Pořád dokola se mluví o lepší ochraně evropských hranic, jenže kde nic tu nic. „Děláte si ze mě pořád legraci, nebo mě máte za někoho, co vychodil pět tříd ZŠ?“ zeptala se.

Pokud Merkelová neumí či nechce zajistit lepší ochranu Evropy, pak podle čtenářky nemá právo vést EU. Občané to vidí, cítí, že jim politici neříkají pravdu, a za lži podle čtenářky každý člověk dříve či později zaplatí.

„Dobrý den, opravdu nevím, z čeho vyvozujete, že má německá kancléřka přímý vliv na imigrační politiku jiných států. Selhání při zadržování ilegálních migrantů padá především na hlavu národních států, a to z jednoho prostého důvodu. Státy mají v oblasti migrační politiky relativní volnost. EU může v některých věcech pomoci, plní ale hlavně asistenční úlohu. Angažuje se např. ve výcviku pobřežní stráže, ale to není krátkodobá záležitost a výsledky nelze čekat hned. Musíte mít také na paměti, že v Libyi nyní není vláda, která by měla kontrolu nad celým územím. O tom, že se v drtivé většině jedná o ekonomické migranty bez nároku na azyl, nepochybuje snad nikdo,“ odepsal dámě europoslanec a rozloučil se s ní.

Tomáš Zdechovský

  • KDU-ČSL
  • Poslanec EP a člen předsednictva KDU-ČSL
  • europoslanec

Jenže paní nebyla s jeho odpovědí spokojená. Merkelová podle jejího názoru nese na migraci vinu, protože do EU pozvala Syřany a mezi nimi jsou údajně i teroristé, vrazi, násilníci a tak podobně.

„Ona je odpovědná za migraci, teroristy a mrtvé Evropany, ona podepisovala smlouvy s Turkem za EU, a to nemá, jak jste psal, žádnou funkci v EU, která by jí k tomu dávala mandát! Jak to že se v Bruselu vyhrožuje Polsku a Maďarsku, že neberou uprchlíky?“ ptala se dál rozčíleně občanka. Znovu zopakovala, že migrace zapadá do plánů Merkelové, která podle dámy stojí o velký chaos v Evropě, aby mohla na starém kontinentě vybudovat superstát. Čtenářka o takový superstát však nestojí a doufá, že se EU brzy rozpadne. „Jsem Češka! A vy, pane, taky?“ vmetla čtenářka Zdechovskému do tváře.  

„Dobrý den, prvotní příčinou problémů s migranty opravdu není politika Merkelové. Kdyby se migranty dařilo zadržovat a vracet už na hranicích EU, problém by se nemusel vůbec řešit. Mimochodem, díky Vámi zmíněné smlouvě s Tureckem se počet migrantů do Řecka snížil na naprosté minimum. Vaše tvrzení, že Merkelová nechce zastavit migraci, proto postrádá jakýkoli smysl a ve svých výrocích si protiřečíte. Pro Vaši informaci, většina lidí, kteří spáchali v posledních dvou letech teroristické útoky, žila v dané zemi už dlouho před migrační krizí,“ odpověděl tazatelce ve vší slušnosti politik.

Čtenářka však stále nebyla spokojená a na Zdechovského znovu uhodila. Chtěla od něj slyšet, proč se nedaří zastavit příliv uprchlíků z Libye. „Černá masa z Afriky chce dávky, drogy, sex, domy, bílé ženy, dělat prasečí bordel, no-go zóny, svoje práva a nedělat, protože je většina negramotů, jsou to nositelé smrtelných chorob a další,“ rozpálila se čtenářka doběla.

Zdechovský i tentokrát odpověděl. „Dobrý den, ano, o nutnosti zastavit příliv ilegálních migrantů z Libye snad nikdo soudný nepochybuje. Bohužel vzhledem k tomu, že je Libye rozvrácená, není řešení tak jednoduché jako v případě námořní trasy z Turecka do Řecka. Důvody jsem vysvětloval už mnohokrát,“ napsal.

Dáma se ale ani tentokrát s odpovědí nespokojila. „Jestli Merkel a Brusel kope Evropě hrob a už je skoro vykopaný, zná Němka přísloví kdo jinému jámu kope, sám do ní spadne? Nebo až půjde o úplné zničení kontinentu, tak mají zrádci Evropanů hotové bunkry, letadla, atomovky, aby se zachránili?“ zeptala se.

Další otázky a odpovědi naleznete zde.

Čtenářka nepochybuje o tom, že zničení kontinentu jednoho dne nastane, pokud bude migrační krize i nadále pokračovat. Od politika proto chtěla slyšet, zda by to přál svým dětem? „Já nechci, aby moje tři vnučky dělaly sexuální otrokyně muslimům a Afričanům!“ zuřila bez přestání čtenářka.

„Dobrý den, pokud chcete potrestání viníků zodpovědných za masový příliv ilegálních migrantů, je namístě potrestat ty, kdo tento byznys přímo provozují – tj. pašeráky, případně lidi, kteří jim v tom napomáhají – mezi podezřelé patří bohužel i některé nevládní organizace. Pro Vaši informaci, těmito případy se zabývá italská justice. Zbytek ponechávám raději bez komentáře,“ odvětil evropský poslanec.  

V odpovědi dalšímu čtenáři Zdechovský napsal, že vzorem pro integraci muslimů v Evropě může být Polsko, kde žije muslimská menšina už několik stovek let a nejsou s ní žádné těžkosti. Samotné České republice podle politika žádné problémy nehrozí, alespoň ne teď, protože naše azylová politika je nastavena dostatečně přísně a české občany chrání.

Nakonec došlo i na střelbu v Chomutově, kde jeden z občanů zastřelil údajně podnapilého řidiče, který boural do aut stojících na ulici. „Co říkáte na případ zastřeleného Roma? Podle některých informací se pokoušel přejet příbuzného, takže ho člověk s legálně drženou zbraní zastřelil. Opravdu nevěřím médiím, že by bezúhonný člověk jen tak vyběhl z domu a zavraždil člověka, který by ‚jen‘ boural do ostatních aut,“ napsal další čtenář Zdechovskému. Zdá se mu, že česká vláda hledá záminku, jak odzbrojit občany a z hrdiny s legálně drženou zbraní se udělá vrah. Takový je alespoň názor čtenáře.

A co na to Zdechovský odpověděl? „Smrt Roma v Chomutově bude nestranně prošetřena. Jakékoliv jiné tvrzení a politické zneužití této události je nutné odmítnout stejně jako konspirační teorie spojené s touto událostí.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …