Europoslankyně Charanzová kritizuje britský kabinet: Snad bude příští vláda osvícenější

17.01.2021 9:10

Europoslankyně za hnutí ANO Dita Charanzová se pustila do britského premiéra Borise Johnsona. Podle Charanzové udělal stávající britský předseda vlády velkou chybu, kterou snad napraví některá z příštích vlád.

Europoslankyně Charanzová kritizuje britský kabinet: Snad bude příští vláda osvícenější
Foto: Repro Twitter @BorisJohnson
Popisek: Britský premiér Boris Johnson oslavuje brexitovou dohodu

Dita Charanzová na blogu Aktuálně.cz prozradila, že na vysokou školu chodila v 90. letech 20. století, tedy v době, kdy ještě Česká republika nebyla součástí EU a nebylo možné studovat na jiných vysokých školách v programu Erasmus. Ona sama ale měla štěstí a dostala se na čas na studium do španělského Madridu. Zkušenosti a přátelství, která tam navázala, jsou podle ní k nezaplacení.

Když si Britové odhlasovali brexit, Charanzová doufala, že v programu Erasmus zůstanou britské vysoké školy zapojeny. Ale spletla se. Britský premiér Boris Johnson oznámil, že Velká Británie nezůstane v tomto projektu zapojena.

Často vyčíslujeme dopad brexitu, hledáme cesty jak pomoci byznysu překlenout těžké období. Ale Erasmus je jiný příběh. Vypočítat dopady v kulturní a vědecké oblasti neumíme. Obětovat tenhle program byla zkrátka chyba. Zavřeli jsme možnost zejména pro mladé lidi být v kontaktu, poznávat se, snažit se jeden druhého pochopit. A to je pro budoucnost jakéhokoliv vztahu klíčové. A proto udělám všechno pro to, aby Evropa zůstala britským studentům otevřena. Třeba některá z budoucích britských vlád bude v tomto směru osvícenější a takové gesto ocení stejnou vstřícností,“ napsala Charanzová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…