Europoslankyně Konečná: My jdeme s Babišem do rizika. Jinak by se do toho pustila pravice a občané by na tom byli mnohem hůře

11.05.2018 21:32

Hostem pořadu Interview ČT24 byla komunistická europoslankyně Kateřina Konečná. Tématem rozhovoru bylo hlavně vládní vyjednávání.

Europoslankyně Konečná: My jdeme s Babišem do rizika. Jinak by se do toho pustila pravice a občané by na tom byli mnohem hůře
Foto: Archiv KSČM
Popisek: Kateřina Konečná

„Od začátku jsme říkali, že nám jde především o programové priority. A ty jsou v dnešním programovém prohlášení dojednány. Pro nás v tuhle chvíli je důležité rozhodnutí ústředního výboru strany,“ podotkla Konečná. 

„Kdo se bojí, nesmí do lesa,“ uvedla pak Konečná k tomu, zda má strach z toho, že stranu Andrej Babiš (ANO) pouze využije. „Stáli jsme před rozhodnutím, že buď to zkusíme, s obrovským rizikem, nebo to dáme čistě do rukou pravice a vše se to převrátí a občané na tom budou daleko hůře,“ řekla Konečná, která bude pro to, aby komunisté podpořili vládu Andreje Babiše, ale nemajíce vliv na vládu.

„Partneři mají mít mezi sebou důvěru. Pan Babiš by si měl uvědomit, že budeme partneři,“ poznamenala pak důrazně Konečná. „Jsme připraveni zároveň na variantu, kdy bychom mohli být velmi neústupní v tom, mluvit do toho, kdo bude členem vlády,“ sdělila Konečná.

„Není dlouhodobě únosné, aby Česká republika vládu neměla,“ zmínila rovněž europoslankyně. „Přála bych si, aby vláda začala konečně něco dělat,“ dodala se slovy, že podporu vládě uskuteční za to, že budou podpořeny programové priority komunistické strany. 

Ing. Kateřina Konečná

  • KSČM
  • Jsem poslankyně - díky Vám, pro Vás, s Vámi
  • europoslankyně

Konečná pak zdůraznila to, že tím, že strana nevstoupí do vlády, může nadále podporovat svůj program, například v otázkách Evropské unie a NATO. „Dlouhodobě tvrdíme, že je nutné se bavit o členství v EU a že Evropská unie se musí reformovat,“ zdůraznila Konečná. „Vadí mi například lobby nadnárodních společností, vadí mi pan eurokomisař Juncker, vadí mi, jak se nemyslí na chudé regiony,“ zdůraznila Konečná.

A jak Konečná vnímá Andreje Babiše? „Voličům jeho trestní stíhání evidentně nevadí,“ sdělila Konečná. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…