Europoslankyně Roithová kritizuje Geerta Wilderse. Facka demokracii, říká

18.03.2012 8:21

Evropský parlament se podle europoslankyně bouří proti existenci webových stránek vytvořených v únoru stranou PVV Geerta Wilderse. Politika této strany je rasistická a xenofobní.

Europoslankyně Roithová kritizuje Geerta Wilderse. Facka demokracii, říká
Foto: roithova.cz
Popisek: Europoslankyně za KDU-ČSL Zuzana Roithová

K diskusi s poslanci byl pozván také nizozemský premiér, který se dosud k této věci nepostavil čelem. Také do Štrasburku nakonec nedorazil. "Je to facka demokracii, když vláda demokratické země nedokáže jednoznačně odsoudit portál podněcující xenofobii a nenávist mezi národy uvnitř EU. Druhým krokem by mohlo být označování obchodů a třetím viditelné označení na oděvech všech východo- a středoevropanů," varuje Roithová. Koaliční vláda je na podpoře nevládní strany Wilderse PVV závislá.

Holandská společnost musí bojovat proti xenofobii

"Je naprosto klíčové, aby tlak Evropského parlamentu , Komise a Rady byl silný a nepolevoval, dokud to nepřiměje liberálního premiéra Nizozemska Rutteho tyto stránky odsoudit a učinit právní kroky k jejich uzavření. Já je považuji za diskriminační, a v rozporu se svobodami EU, které navíc ještě podněcující nenávist a rozdělují evropskou společnost," hodnotí Roithová a kritizuje také nizozemskou vládu a média, že nedokážou čelit xenofobním náladám jasnými argumenty.

"Ostatní Evropané očekávají, že se většinová holandská společnosti jednoznačně postaví proti xenofobní politice," dodala Roithová v předvečer hlasování o rezoluci Evropského parlamentu proti diskriminujícím webovým stránkám a slabé reakci nizozemské vlády.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

17:30 Zakázaná akce dvojky Konečné vyjasněna. A je to ještě vážnější

Po zrušené akci ve Starém Plzenci vystoupil právník Ondřej Dostál, číslo 2 na europarlamentní kandid…