Evropské dotace jsou korupční žně, tvrdí Evžen Tošenovský

16.05.2012 21:41

Poslanec za ODS a kandidát na prezidenta Evžen Tošenovský si myslí, že evropské dotace, jsou pro korupční kauzy lákavé. A není to problém jenom u nás. Bylo by vůbec nejlepší, kdyby Evropský parlament všechny dotace zastavil, řekl Tošenovský ve středečních Faktech Barbory Tachecí.

Evropské dotace jsou korupční žně, tvrdí Evžen Tošenovský
Foto: Anna Vidiševská
Popisek: Europoslanec Evžen Tošenovský

Tošenovský zatčení Davida Ratha nevnímá jako dobrý pocit, ačkoliv je to bývalý poslanec a hejtman z opoziční strany. I tak ale celou věc kandidát na prezidenta prý sleduje vykulenýma očima a označil celou věc za nepochopitelnou. „Byl jsem na pozici hejtmana osm let, to si tam vůbec nedovedu představit, to je pro mě překvapení,“ řekl v pořadu Fakta Barbory Tachecí.

Dále souhlasil, že jsou evropské dotace žně pro korupční kauzy. „Všechny dotace obecně, které jsou, kroutí světem a vytváří velmi složité a nepříjemné situace. A výsledkem je potom Ráthovská kauza,“ zmínil v pořadu.

Šance na prezidenta vidí vysoko

Tošenovský kandidaturu na prezidenta republiky bere jako obrovskou výzvu. „Jsem přesvědčený, že jsem o mnoho více vyzbrojený, než před deseti lety,“ říká Tošenovský. To se mohl ucházet o šéfovskou židli ODS, kterou nakonec odmítl. Své šance jako kandidáta na prezidentského kandidáta vidí momentálně vysoko.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jno

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…