Evropské volby. Letos. Poslední šance vše zvrátit, burcuje expremiér

01.01.2024 9:22 | Monitoring

Nad osudem Evropské unie se ve svém komentáři na blogu Aktualne.cz zamyslel někdejší premiér Jiří Paroubek. Bude z EU špinavá díra světa? klade si otázku. V tomto roce se totiž uskuteční volby do Evropského parlamentu.

Evropské volby. Letos. Poslední šance vše zvrátit, burcuje expremiér
Foto: Hans Štembera
Popisek: Eurobankovka v detailu

Podle Jiřího Paroubka rozhodnou volby do Evropského parlamentu v roce 2024 o třech zcela zásadních otázkách.

„1. Bude pokračovat ‚grýndýl‘ v současné podobě, která destruuje české národní hospodářství? 2. Bude pokračovat válka na Ukrajině vyvolávající energetickou a surovinovou krizi, projevující se velkým nárůstem cen, který se přetavil v nekončící inflaci drtící životní úroveň většiny národa? 3. Bude pokračovat masový příliv migrantů ohrožujících sociální systémy, svobodu vyznání i projevu a bezpečnost zemí EU?“ uvedl Paroubek s tím, že odpověď na tyto tři otázky zcela zásadním způsobem rozhodne o osudu Evropy na řadu generací.

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí
„Už do teď bylo napácháno mnoho škod; ne všechny půjde jednoduše a už vůbec ne rychle odstranit,“ podotkl.

„To, čemu se říká ‚grýndýl‘, není nic jiného než ohromná vlna deindustrializace zemí EU. Z hospodářského pohledu jde o chudnutí, ztrátu trhů a vlivu. Ruku v ruce s tím jde o růst závislosti. Bohulibé řeči o zachraňování klimatu planety jsou jen propagandou. Zákaz spalovacích motorů, kšeftování s emisními povolenkami a opuštění uhlí není ničím jiným než skvělým byznysem pro pár vyvolených, který zaplatíme my všichni tím, že neskutečně zchudneme,“ dodal Paroubek.

Podle jeho slov to s planetou a s jejím klimatem ani nehne, nejspíš prý bude ještě více skleníkových plynů.

„Je až absurdní, jak současní evropští vládci tvrdě prosazují chudnutí a úpadek svého kontinentu a současně přímo či nepřímo podporují populační explozi v jiných částech světa. Co jiného je totiž potravinová, lékařská a jiná pomoc, kterou štědře poskytujeme bez jasné podmínky regulace porodnosti. Vše samozřejmě evropské elity balí do krásných frází o zdravé planetě a všeobjímající humanitě. Realita je jiná. Jako běžní občané máme čím dál tím menší šanci náš úpadek odvrátit. Čas se krátí.

Významným pokusem budou právě volby v roce 2024. Pokud nový evropský parlament odmítne zákaz výroby aut se spalovacími motory, zruší kšefty s emisními povolenkami, zatlačí na Ukrajinu, aby přijala dnešní realitu. A uzavře vnější hranice EU nelegálním migrantům. Pak my a naše děti máme ještě šanci na to, že se EU nestane bezvýznamnou, chudou, špinavou části světa,“ zakončil Paroubek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Vanda Efnerová

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

spojení, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePřemek , 01.01.2024 11:20:12
Je čas propojit nespokojené (JP), Trikoloru, SPD, ČSNS, Národní proud, PlánČR1 a další národně a lidsky orientované subjekty. Společně tu parazitní beznadějnou pakáž převálcujeme.

|  5 |  0

Další články z rubriky

„EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

14:05 „EU nikdy nebude na hranicích střílet,“ slíbil Rakušan. Ale narazil

„Migrační solidarita je falešná a ďábelská hodnota,“ vzkázal právník Robert Kotzian ministru vnitra …