Exekutorům jde jen o zisk, vysvětloval ministr Pelikán Bubílkové. Kdyby jich trochu ubylo, nebyla by to prý žádná katastrofa

23.01.2017 18:57

Kauza dne na Rádiu Impuls s moderátorkou Zuzanou Bubílkovou se týkala exekucí. Podle slov ministra spravedlnosti Roberta Pelikána (ANO), který se snaží prosadit v této oblasti řadu změn, exekutoři nemluví pravdu a sledují jen svůj zisk.

Exekutorům jde jen o zisk, vysvětloval ministr Pelikán Bubílkové. Kdyby jich trochu ubylo, nebyla by to prý žádná katastrofa
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr Robert Pelikán

Úvodem se Pelikán vyjádřil ke snížení nákladů, které se nyní snaží ministerstvo prosadit v otázce banálních exekucí. „Navrhujeme slevu v tom nejnižším pásmu – tisíc korun. O to by to měli mít dlužníci levnější. Navíc jsme poměrně razantně snížili odměnu advokátů,“ poznamenal ministr.

Exekutorská komora podle moderátorky Zuzany Bubílkové však tvrdí, že sníží-li se odměna exekutorům, bude to likvidační. „Není to pravda. Snažili jsme se najít s Exekutorskou komorou společnou řeč asi dva roky. Komora se snaží ubránit svůj zisk, ale ty výroky nejsou pravdivé,“ dodal k tomu Pelikán.

Původní text ZDE.

Šéf resortu spravedlnosti se vyjádřil také k počtu exekutorů. „Neříkám, že je nutné snížit počet exekutorů, ale říkám, že by to nebyla žádná katastrofa,“ dodal také Pelikán. I když přiznal, že neví, co exekutoři vše přiznávají finančním úřadům, netuší ani, zda budou napojeni na registrační pokladny. 

Závěrem se také Pelikán vyjádřil k tomu, že věřitelé by měli nově také přemýšlet nad tím, zda jít do exekuce, když dlužník prokazatelně nic nemá.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

5:00 „Chalífát, konečné řešení pro Evropany.“ Proč veřejnoprávní TV opět zamlčela? Analytik na nohou

TÝDEN V MÉDIÍCH Dokud byl Pavel Tuleja rektorem Slezské univerzity v Opavě, nikoho jeho publikační č…