Exmanželka Kocourka se domohla zákazu manipulace s "odkloněným" majetkem

12.04.2012 20:39

Předrozvodové „odklonění“ šestnácti milionů korun, kvůli kterým se Martin Kocourek z ODS musel vzdát ministerského křesla, mnoho smyslu nemělo. Bývalá Kocourkova manželka totiž uspěla se svým návrhem na předběžné opatření a soud exministrovi zakázal disponovat nemovitostmi a znemožnil mu tak jejich případný prodej nebo převod.

Exmanželka Kocourka se domohla zákazu manipulace s "odkloněným" majetkem
Foto: Repro ČT
Popisek: Exministr Martin Kocourek na tiskové konferenci

Civilní Obvodní soud pro Prahu 6 dal Kocourkové za pravdu koncem března. „Žalovaný je omezen v nakládání s veškerými nemovitostmi, jedná se o dům v Hostivici a byt s garáží v Praze 6,“ uvedl pro server Týden.cz pracovník advokátní kanceláře, která zastupuje Olgu Kocourkovou. Hodnota nemovitostí má být podle citovaného právníka dostatečná k zajištění případného nároku ve výši osmi milionů korun, které bývalá manželka po Kocourkovi požaduje.

O omezení Kocourkova nakládání s majetkem usilovala exmanželka už podruhé, napoprvé totiž soud její žádost odmítl. „Nedá se říct, že by toto rozhodnutí předjímalo výsledek celého sporu, ale právo stojí na naší straně,“ věří Kocourkové právník, který se zároveň zdráhal prozradit exministrovy argumenty k žalobě.

„Mohu jen naznačit, že je zásadní rozpor mezi tím, co politik říká na kamery a jak to pak interpretuje jeho právní zástupce,“ podotkl. Podle Kocourkova listopadového vyjádření se snažil 16 milionů korun „odklonit“ od rozvodových problémů tak, že je svěřil společnosti Key Investments. „Veškeré prostředky, o které se jedná, pocházejí z prostředků, které jsou buď mé osobní, rodinné, nebo historické,“ tvrdil tehdy.

O odkloněné peníze se však nezajímá pouze Kocourkova exmanželka, ale také kriminalisté a protikorupční útvar policie. Pražští kriminalisté se už před měsícem netajili s podezřením z poškozování věřitele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

10:21 To si to ČT zase podělala. Seriál Stíny v mlze viděl, kdo neměl

„Konečně se lidi chytili a začínají se pěkně udávat. Napráskali řezníka, co nadával na Ukrajince, a …