Exministr David vypálil: Loutky a zmanipulovaná veřejnost protestují proti Ruské federaci, která Československo neokupovala. A co USA, Británie a Francie, které okupují Německo už 73 let!

26.08.2018 16:25

Někdejší ministr zdravotnictví v Zemanově vládě Ivan David se v textu pro server Vaše věc rozepsal o „okupačních zónách“ v Německu, o kterých se prý už vůbec nemluví, ale fakticky v něm stále existují. „Německo je stále okupováno. Nechci bagatelizovat sovětskou okupaci, poukazuji na propagandou všeobecně oblíbený dvojí metr,“ píše ve svém textu David, který kandiduje za SPD do Senátu.

Exministr David vypálil: Loutky a zmanipulovaná veřejnost protestují proti Ruské federaci, která Československo neokupovala. A co USA, Británie a Francie, které okupují Německo už 73 let!
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Ivan David

Po skončení druhé světové války bylo Německo rozděleno na okupační zóny, britskou na severu, francouzskou na jihozápadě, americkou na jihu a sovětskou na severovýchodě. Sovětská skončila v devadesátých letech, ale americké, britské a francouzské vojenské základny jsou podle Davida v Německu stále.

„Někdo jistě namítne, že všechny okupující země jsou členy NATO, tak jaká pak okupace. Dobrá, i Československo v roce 1968 bylo členem Varšavské smlouvy. Mnozí namítnou, že vojenské základny těchto zemí jsou v Německu proto, aby Německo chránily. To je jistě pravda. I okupační sovětská armáda byla v Československu, aby ho chránila,“ dal za příklad David s tím, že tito ochránci chrání svoje zájmy proti zájmům jiných a chránění do toho nemají co mluvit, jsou kořistí. „Je-li chráněn slabý, nemůže se ochraně vzepřít tak jako Vasilij II. (*1415), který, když zjistil, že Zlatá horda slábne, přestal projevovat loajalitu,“ doplnil.

Pokud by jiní namítli například to, že Němci jsou rádi chráněni a neprotestují, tak tomu se podle Davida po osmašedesátém říkalo „chápání reality“. „Rádi jsou ti, kteří vládnou podrobeni cizí moci, která chrání také jejich zájmy, zájmy loutkových představitelů,“ upřesnil s tím, že vzepřít se znamená skončit ve funkci – to přinejmenším. „Takže loutky a část zmanipulované veřejnosti protestují proti Ruské federaci, která neokupovala Československo a neokupuje Českou republiku. Ale nějak jim nezbývá čas na protesty proti Američanům, Britům a Francouzům, kteří okupovali a okupují 73 let Německo,“ doplnil exministr.

  • Původní zdroj ZDE

„Jsem zvědav na protesty proti Německu v den výročí německé okupace Československa či protektorátu (takže jaká okupace, že?). Ano, není to totéž Německo, tak jako Ruská federace není Sovětský svaz,“ uvedl a zmínil, že samozřejmě jde o „pochopení reality“ stále znovu se opakujícího „Drang nach osten“, které oni potřebují propagandisticky připravit. „Má být Rusko obchodní příležitostí, nebo zónou volné loupeže jako v devadesátých letech? Naši představitelé jistě ‚chápou realitu.‘ Chceme být součástí ‚vedlejších ztrát‘, nebo chceme vyvážet a dovážet?“ zeptal se na závěr.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…