Exministr Drobil z ODS: Já jsem neukradl ani korunu, pane Babiši. Poškodil mě udavač Michálek

15.07.2014 11:21

Bývalý místopředseda ODS a exministr životního prostředí Pavel Drobil v textu, který zaslal serveru ParlamentníListy.cz, reaguje na blog ministra financí a šéfa hnutí ANO Andreje Babiše. V něm Babiš kritizuje Drobila za jeho nelichotivé vyjádření na adresu Richarda Vereše, osmnáctiletého předsedy městské organizace hnutí ANO v Ostravě.

Exministr Drobil z ODS: Já jsem neukradl ani korunu, pane Babiši. Poškodil mě udavač Michálek
Foto: ods.cz
Popisek: Bývalý poslanec za ODS a místopředseda strany Pavel Drobil

Lídr hnutí ANO a ministr financí Andrej Babiš se ve svém článku zveřejněném i na serveru ParlamentníListy.cz zastal předsedy městské organizace hnutí ANO v Ostravě Richarda Vereše. Jeho kritika z úst bývalého ministra za ODS Pavla Drobila prý není na místě.

Sám má podle Babiše máslo na hlavě. Ostravská MF Dnes napsala v týdnu o Richardu Verešovi článek. Ten je podle mínění ministra financí „lehce diskriminační“. Babiš připouští, že předseda ostravské městské organizace je skutečně mladý a teprve sbírá zkušenosti. Na tom však lídr hnutí ANO nic špatného nevidí. „Mladých a šikovných lidí znám mnoho,“ píše. 

Celý text Andreje Babiše k dispozici ZDE.

Co však Andreje Babiše nadzvedlo ze židle, bylo vyjádření Pavla Drobila, které v článku zaznělo. „Člověk, který musel kvůli korupční aféře odejít s ostudou z vysoké politiky, kritizuje začínajícího politika kvůli věku. Jak příhodné,“ píše ministr.

Článek s titulkem „Pan Drobil je poslední, kdo by měl kohokoli soudit" uzavírá Babiš následovně: "Mimochodem, osmnáctiletého šikovného člověka bych zaměstnal bez problémů, pana Drobila bych nezaměstnal nikdy, vím totiž, co bych od něj jako zaměstnavatel mohl čekat. Asi nezbývá než dodat: do politiky více mladých a méně Drobilů."

Babiš podle Drobila nectí rozhodnutí soudu

Odveta na sebe nenechala dlouho čekat - pro změnu zase Drobil kritizuje Andreje Babiše a trvá na tom, že jeho otázka, zda by Babiš nechal Vereše řídit jednu ze svých firem, byla na místě. Stejně tak jeho poznámka, že si šéf hnutí ANO buď dělá z Ostravanů blázny, nebo jimi pohrdá.

V další části svého textu se politik vymezuje vůči nařčení Babiše, který napsal: „Nevím, jak jako radní Moravskoslezského kraje za ODS přispěl Ostravanům pan Drobil, ale dovedu si to představit. Stejně jako si dovedu představit, jakým způsobem vykonával funkci předsedy dozorčí rady Lesů ČR za časů předražených kuchařek a 'krádeží za bílého dne', jak se ostatně zmínil Drobilův poradce pan Knetig, ze kterého se po letech spojenectví snažil pan Drobil udělat blázna, aby si zachránil politickou kůži."

Drobil ministra financí upozorňuje na rozhodnutí soudu, který konstatoval, že se žádné korupční jednání na Státním fondu životního prostředí (SFŽP) neprokázalo a že se Pavel Drobil, ale ani nikdo další, koho obvinil odvolaný šéf SFŽP Libor Michálek, ničeho nedopustil.

Reakce Pavla Drobila k dispozici ZDE.

„Pane Babiši, platí právní stát v naší zemi jen pro Vás a Vaše vyvolené, nebo pro všechny občany? Nebo je jedno, kolik soudních instancí rozhodne, že jste vědomě s StB nespolupracoval a stejně budete dále estébák? Tak jako je Vám jedno, kolik instancí rozhodlo o tom, že jsem nikoho nekorumpoval a nikdo na SFŽP neukradl ani korunu," útočí Drobil.

Kdo prý nechce vidět skutečnost a stále se trapně ohání kauzou jednoho udavače, ten bude do omrzení psát tyto osobní útoky, tvrdí Drobil. „Pane Babiši, neotírejte se prosím o politické oponenty osobními a nefér útoky jen proto, že Vám došly věcné a politicky korektní argumenty," uzavírá politik svou reakci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…