Exministr Kuba z ODS si poplakal nad Pospíšilem, na kterého prý plivala půlka ODS

27.05.2014 14:52

Exministr průmyslu a bývalý první místopředseda ODS Martin Kuba si posteskl na svém facebookovém profilu, že Jiří Pospíšil nebyl zvolen do vedení ODS a tak ze strany odešel a v eurovolbách za TOP 09 získal nejvíce preferenčních hlasů.

Exministr Kuba z ODS si poplakal nad Pospíšilem, na kterého prý plivala půlka ODS
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Pospíšil

„Vzpomínám si, jak jsem na kongresu některé kolegy přesvědčoval, že Jiří Pospíšil do vedení patří. Bohužel marně,“ napsal na svůj facebookový profil Kuba a linkoval k tomu článek o Pospíšilovi.

Ve volbách do Evropského parlamentu s rekordně nízkou účastí voličů se stal Pospíšil vůbec nejúspěšnějším kandidátem. Jeho jméno zakroužkovalo na 77 tisíc voličů.

Odešel jsem z ODS v době, kdy na mě půlka strany plivala

V rozhovoru pro MF Dnes Pospíšil, že z výsledku eurovoleb cítí zadostiučinění: „Odešel jsem z ODS v době, kdy na mě půlka strany plivala, bál jsem se, že to budou pravicoví voliči vnímat negativně. Nyní se však ukázalo, že mnoho z nich šlo za mnou a místo ODS podpořili TOP 09. To je pro mě skoro až dojemné. Nyní je na ODS, aby si uvědomila, zda to byla chyba, či nikoliv. Nebudu vysílat žádné signály, smát se jim. Jen říkám, že když mě delegáti vyřadili z vedení, měli by nyní posoudit, nakolik to rozhodnutí odpovídalo vůli voličů. Pokud bude ODS z vedení odstraňovat lidi, kteří mají podporu, nemůže se divit, že její podpora neroste.“

Eurovolby bral jako test, zda politiku dělal poctivě, nebo zda je správný názor kolegů z ODS a on si takové zacházení zaslouží.

Zabíjačka „sebestředného škůdce“

Jiří Pospíšil po svém nezvolení místopředsedou ODS uvedl, že jeho nezvolení je špatným signálem pro voliče a označil to za „zabijačku“. Mezi kolegy jeho vyjádření v médiích vyvolala velmi negativní reakce a myslí si, že Pospíšil neunesl svou porážku a poškodil svými výroky stranu.

„Jiří Pospíšil je neuvěřitelně sebestředný. Kongres nebyl o Jiřím Pospíšilovi, ale o budoucnosti ODS. Neuspělo mnoho jiných kandidátů a nejančí z toho jako on,“ řekl místopředseda ODS a europoslanec Evžen Tošenovský.

„Co na kandidaturu Jiřího Pospíšila za TOP 09 říci? Co to musí být za člověka, který byl po léta součástí nejužšího vedení ODS a tedy i on přivedl tuto stranu k zoufalým 7,5 procentům podpory u veřejnosti, který byl ještě před jedním měsícem místopředsedou této strany, že nyní kandiduje za konkurenční politický subjekt? Ne, nemyslím si, že jeho kandidatura nějak poškodí ODS. Jiří Pospíšil poškozoval ODS už přece celá léta,“ řekl po oznámení kandidatury Pospíšila za TOP 09 redakci tehdejší europoslanec Ivo Strejček.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…