Exministr kultury Herman chce do Senátu. Může nahradit Jana Velebu

23.03.2018 14:25

Bývalý ministr kultury Daniel Herman (KDU-ČSL) by se měl ucházet o křeslo senátora ve volebním obvodě Chrudim. Návrh dnes schválil celostátní výbor lidovců, napsal Herman na twitteru. Zprávu převzala ČTK.

Exministr kultury Herman chce do Senátu. Může nahradit Jana Velebu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Daniel Herman

Senátními nominacemi se dnes bude zabývat i celostátní konference KDU-ČSL, která je nejvyšším orgánem strany mezi sjezdy; měla by oznámit pět kandidátů pro podzimní volby.

Senátorem za Chrudimsko je v současnosti Jan Veleba (SPO), který ale už oznámil, že se letos o další funkční období ucházet nebude.

Herman loni vedl pražskou lidoveckou kandidátku ve volbách do Sněmovny, díky vyššímu zisku preferenčních hlasů ho ale přeskočil starosta Prahy 7 Jan Čižinský a bývalý ministr zůstal mimo dolní komoru Parlamentu. Brzy poté se objevily dohady, že by se mohl Herman ucházet o senátní křeslo.

Lidovci zatím zveřejnili dva kandidáty pro podzimní senátní volby. V obvodu Brno-město za ně bude kandidovat známý brněnský kadeřník Jan Špilar, na Náchodsku se chce do Senátu dostat předseda strany Pavel Bělobrádek. KDU-ČSL také jedná s dalšími stranami o možné vzájemné podpoře kandidátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…