Expert: Tady bude zle. Rabování. Fiala a Bartoš? Je jen jedna možnost

30.09.2021 7:54 | Ze sítí

Jaroslav Štefec se obává, že nás čeká globální ekonomická, potravinová, energetická a logistická krize. Ale čeští politici, především ti opoziční, se podle něj tváří, že se nic neděje. Podle Štefce přitom hrozí, že může být až tak zle, že dojde na rabování v obchodech. A v takové situaci podle Štefce nemůže být českým premiérem ani Petr Fiala (ODS), ani Ivan Bartoš (Piráti). Vidí jen jednoho člověka, který by teď měl být premiérem: Babiš.

Expert: Tady bude zle. Rabování. Fiala a Bartoš? Je jen jedna možnost
Foto: Úřad vlády ČR
Popisek: Návštěva maďarského premiéra Viktora Orbána v Praze

Zbrojní analytik Jaroslav Štefec má za to, že se blíží temné časy a nechápe, jak mohou být čeští politici, především opoziční politici, v klidu. Přičítá to tomu, že čeští politici vlastně nejsou skuteční politici. Jen si na politiky hrají a kvůli tomu nezvládnou řešit to, co se na politiku valí.

Anketa

Je podle vás Viktor Orbán diktátor?

6%
82%
hlasovalo: 29730 lidí

 „Fascinuje mě absolutní klid a neskutečná bohorovnost značné části českých politiků, především těch opozičních, před volbami do Sněmovny. Ty je mají učinit odpovědnými za stav naší země pro příští čtyři roky za situace, kdy se začínají projevovat dopady počínající globální ekonomické, potravinové, logistické a energetické krize, způsobené pandemií nemoci Covid-19, roste ilegální imigrace z blízkovýchodních a afrických zemí a přímo raketově rostou rizika krizových situací v zemích západní Evropy,“ napsal Štefec hned na úvod svého příspěvku na sociální síti Facebook.

Doprava zboží a různých komponent vázne a i když to podle Štefce Českou republiku neohrožuje, ve společnosti prý i tak roste napětí. V obchodech rostou ceny zboží, počítá se s prudkým růstem cen energií a k dovršení všeho zlého lze čekat explozi další migrační vlny z Afghánistánu a dalších zemí.

Tohle všechno by podle Štefce mohlo některé frustrované spoluobčany vést k tomu, že se násilně pokusí změnit směřování země. A toho by mohli využít někteří kriminálníci. Podle Štefce nelze vyloučit, že dojde i na rabování obchodů a ničení veřejného majetku.

„Nedovedu si v této souvislosti představit v čele státu ani odredovaného Piráta, ani želatinového šéfa ODS, nebo dokonce fanatičku, formálně řídící TOP-09. Ani starosta, zvyklý řešit problémy maximálně na úrovni svého města nebo obce, určitě není tím správným člověkem u kormidla naší země v bouřích, které jsou před námi. Ty budou vyžadovat lidi, kteří mají bohaté zkušenosti z řízení státu a vědí, co skutečně znamená rčení, že ‚politika je umění možného‘,“ pravil Štefec.

PhDr. Ivan Bartoš, Ph.D.

  • Piráti
  • Místopředseda vlády pro digitalizaci
  • místopředseda vlády

Evropa je podle Štefce navíc v šoku z toho, jak se chovají Spojené státy, jak utekly z Afghánistánu a jak si počínají i v dalších částech světa.

V této situaci prý může být premiérem jen a pouze šéf hnutí ANO Andrej Babiš.

„Jak už jsem několikrát psal, nejsem volič ANO. Osobně však nevidím jinou variantu v čele státu, než je současný premiér Andrej Babiš. Jediné, co můžeme udělat pro to, abychom napomohli jak procesu emancipace ČR, tak procesu eliminace rizik, o kterých jsem psal výše, je zajistit, aby měl vedle sebe silné koaliční partnery s dostatečně kvalifikovanými lidmi, schopnými pracovat na prosazení změn a přípravě ČR na těžké doby, které nás čekají. A na rovinu, v SPD podobnou sestavu v současné době nevidím. Plamenné řeči problémy nevyřeší,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Martin Kolovratník byl položen dotaz

Byl byste pro, aby měli cyklisti SPZ?

Cyklisti jsou všude a dost často bohužel nedbají pravidel silničního provozu. Už víckrát se mi ale stalo, že udělali nějaký přestupek a vlastně jim to projde, protože je nemáte jak identifikovat, i když je třeba natočíte nebo je zachytí nějaká kamera. Neměli by mít na kole něco, podle čeho půjdou id...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

18:35 Ani Hitler si to nedovolil. Ochranný artefakt naší země vyvezen do Německa. Katolík drtí Pavla. V neděli akce

„Pokud ten pán neví, co se stalo 15. března 1939, tak je otázka, jestli je pro výkon funkce preziden…