Expert ze Sýrie varuje: Pokud Západ bude dál ignorovat teroristy, přijde katastrofa

14.08.2015 19:57

V Brně žijící IT expert ze Sýrie Ibrahim Nahhas varuje, že pokud Západ bude dál ignorovat teroristy, přijde katastrofa. Píše to server Aktuálně.cz.

Expert ze Sýrie varuje: Pokud Západ bude dál ignorovat teroristy, přijde katastrofa
Foto: wikipedia
Popisek: Vlajka Islámského státu

„Nemůžeme ignorovat džihádisty, když se někde chopí vlády. A na Blízkém východě obzvlášť. V Afghánistánu vládl Tálibán a po několika letech tu byly teroristické útoky 11. září,“ upozorňuje Nahhas. Zároveň doufá, že mezinárodní společenství udělá něco s islamisty, aby zachránilo lidi v Sýrii.

Podle Nahhase nejsou členové Islámského státu muslimové. „Pokud se podíváte na chování Islámského státu, uvidíte činy, které jsou v islámu zakázané. Kazí pověst islámu,“ řekl s tím, že zničili pověst náboženství a decimuje vlastní muslimy. „Důležité je si uvědomit, že Islámský stát v žádném případě nereprezentuje muslimy, v jeho řadách je jen jedno procento muslimů,“ dodal.

Původní text ZDE.

Sám nerozumí tomu, proč se mladí lidé k Islámskému státu připojují. „Když se mě zeptáte, řeknu vám, že se takových lidí bojím. Oni se s vámi nebudou bavit, prostě vás zabijí, kdykoli chtějí,“ řekl s tím, že ale chápe Čechy, kteří se bojí všech muslimů. „Kdybych byl v jejich situaci, bál bych se také,“ řekl.

Mezinárodní společenství je podle něj zodpovědné za vznik Islámského státu. „Pokud se podíváte na historii těchto džihádistických skupin, zjistíte, že je společenství nijak nezastavilo. Má na tom podíl i současný syrský režim. Posílal totiž džihádisty do Iráku, když tam operovali Američané,“ zkonstatoval s tím, že podporuje letecké údery proti Islámskému státu. Důležitá je podle něj ale i pozemní operace. „Islámský stát je silný, bojuje na základě ideologie a víry. Letecké údery nestačí k tomu, aby byl Islámský stát zničen. Potřebujeme další kroky ze strany mezinárodní komunity, nejen od Spojených států, Amerika je daleko. Musí pomoci Evropa – Francie, Velká Británie. Tyto země se dnes nemůžou divit, že Islámský stát je poblíž jejich hranic. Je nutné konat, aby se to zastavilo. Přes Turecko se navíc dostávají džihádisté k nám do Sýrie,“ uvedl.

„Svět musí spolupracovat na tom, aby tito extremisté zmizeli a neohrožovali svět,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…