Exposlanec ČSSD. Radí Chovanci i Zaorálkovi a placen je prý jako sám ministr

20.09.2014 13:55

Bývalý poslanec ČSSD Radim Turek je žádanou osobou. Podle zjištění serveru Lidovky.cz radí hned dvěma sociálnědemokratickým ministrům, a to vnitra Milanu Chovancovi a zároveň ministru zahraničí Lubomírovi Zaorálkovi. Byl také adeptem na post ministra obrany, ale poté, co rezort připadl hnutí ANO, se musel spokojit s jiným uplatněním. Podle serveru se však jeho příjmy blíží platu ministra.

Exposlanec ČSSD. Radí Chovanci i Zaorálkovi a placen je prý jako sám ministr
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Chovanec, Alena Gajdůšková, Lubomír Zaorálek a Bohuslav Sobotka v Lidovém domě

„Asi si někteří váží mých schopností,“ odpověděl Turek na otázku, jak si vysvětluje, že je o něj coby poradce takový zájem. Nejprve začal na poloviční úvazek pracovat pro vnitro a podle serveru Lidovky.cz dostává za své služby měsíčně 50 tisíc korun.

Od dubna jej zaměstnává i šéf zahraničního rezortu Zaorálek. Podle tiskového odboru ministerstva je poradcem pro bezpečnostní otázky. Jejich hodinová sazba se prý pohybuje mezi 234 až 630 korunami. I zde si tak údajně Turek vydělá možná až 50 tisíc korun za měsíc.

Nechtěně se proslavil alkoholem

Sám Turek si prý nestěžuje na své současné postavení. „Mně se tato pozice zdá z mého pohledu velmi zajímavá, protože můžu říkat svým šéfům, co si doopravdy o dané věci myslím, a na nich je potom rozhodnutí,“ pochvaluje si Turek.

Server Lidovky.cz připomínají okamžik jeho kariéry, kdy se stal známou tváří. Poslancovat začal v roce 1996 a o tři roky později se nechtěně proslavil opileckou eskapádou ve sněmovně, kde vše natočili novináři. Až do roku 2006 seděl v bezpečnostním výboru sněmovny a postupně se vyprofiloval ve stranického experta v této oblasti.

reklama

autor: dkr

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…