Expremiér Topolánek: Babiš je lhář a podvodník

21.10.2013 11:13

Expremiér Mirek Topolánek dnes v prohlášení pro ČTK označil miliardáře a lídra hnutí ANO Andreje Babiše za lháře a podvodníka. Babiš v rozhovoru pro dnešní Hospodářské noviny uvedl, že Topolánek měl v době svého působení v politice firmu, která podnikala v oblasti solární energie, ale nepřiznal to. Podle Babiše firma díky politickým rozhodnutím získala zakázky. Vyjádření Babiše ČTK shání.

Expremiér Topolánek: Babiš je lhář a podvodník
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mirek Topolánek

"Nevlastním žádné soláry, žádná moje firma nezkrachovala. Na rozdíl od pana Babiše, když jsem dělal obchod, tak jsem dělal obchod, a když politiku, tak politiku. V jeho případě je střet zájmů natolik jasný, že je pro mne zarážející, že jeho předvolebním tezím lidé věří. Mohu říci jen jediné - varuji před ním, je to lhář a podvodník," uvedl Topolánek, který je v současnosti předsedou Teplárenského sdružení ČR.

Babiš na dotaz HN, jak si představuje střet zájmů v politice, řekl: "Střet zájmů je třeba to, když politici mají svoje firmy, podnikají, jedou v solárech, ale nejde to dohledat. To bylo třeba u Topolánka a exministra dopravy Aleše Řebíčka, kteří si zaparkovali svoje firmy mimo a tvářili se, že nejsou jejich, a pak se jim tam nahrnuli zakázky."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: dkr, čtk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…